Psychologisch - Ontwikkeling - werkboek Bekijk groter

Psychologisch - Ontwikkeling - werkboek

Psychologie voor het VO

9789046906392

Verkrijgbaar

Methode psychologie voor het voortgezet (secundair) onderwijs. Dit deel geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling. Werkboek.

Meer details

26,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden. Er is een groeiende behoefte om kennis van en inzicht in de psychologie een plek te geven in het voortgezet onderwijs. Dat is begrijpelijk want er zijn veel goede redenen om juist in het vo psychologie als leergebied een plaats te geven. Inzicht in eigen gedrag kan scholieren helpen bij het verdere onderwijs en het versterkt de vaardigheden die scholieren nodig hebben (zoals creatief en kritisch denken en zelfregulering) bij hun verdere ontwikkeling.

Daarom is er nu de methode Psychologisch – Psychologie voor het vo. Elk deel van de methode bestaat uit een leerboek, een werkboek en een docentenhandleiding. De delen Psyche en brein, Ontwikkeling en Sociale psychologie zijn zo geschreven dat ze los van elkaar gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er ondersteunende informatie – voor zowel docenten als leerlingen  – en zijn er oefeningen op de websites bij de drie delen.

Ontwikkeling geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling, in de manieren waarop deze te beïnvloeden is en in mogelijke ontwikkelingsproblemen.

Psychologisch is een methode psychologie voor het voortgezet onderwijs. Het is geschikt voor de bovenbouw van HAVO & VWO.

Psychologisch - Ontwikkeling - leerboek

Psychologisch - Ontwikkeling - docentenhandleiding

Gerelateerde titels

Downloaden

inhoud werkboek

inhoud Psychologisch - Ontwikkeling - werkboek

Downloaden (1.44M)

Auteurs

Jakop Rigter

Jakop Rigter was als hoofddocent verbonden aan De Haagse Hogeschool. Hij schreef meerdere bestsellers, waaronder Het palet van de psychologie. Stromingen en toepassingen in hulpverlening en opvoeding, Basisboek psychologie. Sociaal verbonden en samen met Malou van Hintum Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen - Een inleiding. Momenteel ontwikkelt hij samen met René Diekstra de methode Psychologisch. Psychologie voor het vo. Meer informatie over deze uitgaven vind je op Coutinho.nl.


René Diekstra

René Diekstra is emeritus hoogleraar psychologie aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Daarnaast was hij lector jeugd en opvoeding aan de Haagse Hogeschool en samensteller van de canon van de opvoeding. Hij is auteur van veelgelezen populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.