Communiceren is docentenwerk Bekijk groter

Communiceren is docentenwerk

Contact maken, leidinggeven en luisteren in het onderwijs

Verkrijgbaar

Vanuit praktijkvoorbeelden en ervaringen uit de klas biedt dit boek theorie en bijpassende oefeningen om als leraar secundair onderwijs effectiever te leren communiceren.

Meer details

31,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Een goede docent is iemand die kan communiceren. Om als docent nog beter les te kunnen geven, is het nodig dat je effectief communiceert. Hoewel je kunt leren hoe je een les vormgeeft en welke didactische werkvormen je hiervoor kunt gebruiken, is het een vak apart om door te hebben hoe je informatie bij je leerlingen kunt laten landen. Succesvol communiceren kun je echter goed trainen.

Communiceren is docentenwerk laat zien hoe je contact kunt maken, hoe je leiding geeft en hoe je goed kunt luisteren. In vier delen leer je om als gesprekspartner van leerlingen, ouders en collega’s effectiever te communiceren. Elk hoofdstuk schetst een herkenbare context met relevante inhoud die je als docent direct in de praktijk kunt toepassen. Praktijkvoorbeelden en ervaringen uit de klas vormen het vertrekpunt van het boek, waaraan de theorie en de bijpassende oefeningen zijn gekoppeld.

Dit boek leert (aankomende) leraren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en België optimaal te communiceren.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Walter Geerts

Walter Geerts is verbonden aan de NHL Hogeschool als onderwijskundige en opleider van hbo-docenten.


René van Kralingen

René van Kralingen is lerarenopleider, docententrainer en onderwijsadviseur bij Onderwijsadviesbureau van Kralingen.