Psychologisch - Psyche en brein - Docentenhandleiding Bekijk groter

Psychologisch - Psyche en brein - Docentenhandleiding

9789046906729

Verkrijgbaar

Docentenhandleiding bij het leer- en werkboek Psyche en brein van de methode Psychologisch, een methode psychologie voor het voortgezet onderwijs.

Meer details

59,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 166p.

Meer informatie

Dit is de docentenhandleiding bij het leer- en werkboek Psyche en brein van de methode Psychologisch, een methode psychologie voor het voortgezet onderwijs. Het is geschikt voor zowel onderbouw als bovenbouw van HAVO & VWO.

Deze handleiding volgt de paragraafindeling van het leerboek en de daarbij behorende opdrachten uit het werkboek. Bij de opdrachten worden indien van toepassing de juiste antwoorden gegeven. Bij opdrachten waarbij niet echt één antwoord goed is, worden mogelijke antwoorden besproken. Er staat vaak extra informatie die je kunt gebruiken bij de nabespreking van de opdrachten. Ook wordt er soms extra informatie bij de inhoud van de betreffende paragraaf gegeven. Bijna altijd is dat het geval bij de quizvragen. Quizvragen in het leerboek zijn bedoeld om de nieuwsgierigheid van de leerling te prikkelen. Dit kan goed gedaan worden door in de les er samen met de leerlingen over te brainstormen. De antwoorden zijn om die reden niet altijd in de betreffende paragraaf terug te vinden. Elke paragraaf in de docentenhandleiding begint met de bespreking van de quizvraag. Het antwoord in de handleiding is uitgebreider dan in het leerboek. Een enkele keer geven we extra oefeningen om klassikaal uit te voeren. Ook worden aan het eind van een paragraaf vaak suggesties gegeven waar je ondersteunende informatie kunt vinden op internet of welke filmpjes op internet interessant kunnen zijn. Online zijn ook oefentoetsen en een begrippentrainer beschikbaar.

Psychologisch - Psyche en brein - Leerboek

Psychologsich - Psyche en brein - Werkboek

Auteurs

Jakop Rigter

Jakop Rigter was als hoofddocent verbonden aan De Haagse Hogeschool. Hij schreef meerdere bestsellers, waaronder Het palet van de psychologie. Stromingen en toepassingen in hulpverlening en opvoeding, Basisboek psychologie. Sociaal verbonden en samen met Malou van Hintum Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen - Een inleiding. Momenteel ontwikkelt hij samen met René Diekstra de methode Psychologisch. Psychologie voor het vo. Meer informatie over deze uitgaven vind je op Coutinho.nl.


René Diekstra

René Diekstra is emeritus hoogleraar psychologie aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Daarnaast was hij lector jeugd en opvoeding aan de Haagse Hogeschool en samensteller van de canon van de opvoeding. Hij is auteur van veelgelezen populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.