Differentiëren in alle vakken Bekijk groter

Differentiëren in alle vakken

101 werkvormen en tips voor het voortgezet onderwijs

Verkrijgbaar

Werkvormen en tips om op een eenvoudige manier te differentiëren in de les. volgens het model van de Volledige Instructie en geschikt voor alle vakken. Voor (aankomende) docenten in het secundair onderwijs.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Om tegemoet te komen aan verschillende leerbehoeften van leerlingen staat differentiëren op de agenda van veel scholen. Het is een complexe vaardigheid, want hoe houd je in de praktijk rekening met verschillen in een klas met dertig leerlingen? De vraag naar manieren om te differentiëren is daarom zeer groot.  

Differentiëren in alle vakken bevat een groot aantal werkvormen en tips die helpen om op een eenvoudige manier te differentiëren in de lessen. Elke werkvorm is opgezet volgens het model van Volledige Instructie waarin doel, actie, aanpak, hulp, tijd en opbrengst worden aangegeven. In de bijbehorende differentiatietabel wordt aangegeven hoe gevarieerd kan worden in niveau, tempo, inhoud en interesse, leervoorkeuren en begeleiding. Daarnaast wordt bij elke werkvorm aangegeven of deze vooral geschikt is om leerlingen te helpen onderdelen van de lesstof te onthouden, te begrijpen of toe te passen. Dit praktische boek kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld ter aanvulling of verdieping van de lesmethode, en is geschikt voor alle vakken.

Differentiëren in alle vakken is bedoeld voor (aankomende) docenten op alle niveaus van het voortgezet of secundair onderwijs.

Auteurs

Johan Keijzer

Johan Keijzer is een zeer ervaren docent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen.


Det van Gils

Det van Gils is een zeer ervaren docent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen.


Karen Verheggen

Karen Verheggen is een zeer ervaren docent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen.