Samen werken aan schoolsucces Bekijk groter

Samen werken aan schoolsucces

School en ouders in het vo en mbo

Verkrijgbaar

Hoe geef je vorm aan ouderbetrokkenheid in het secundair onderwijs en zorg je daarbij voor de balans tussen de regie van de leerling en de steun van de ouders?

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Betrokkenheid van ouders bij de schoolloopbaan van hun kind en samenwerking tussen school en ouders dragen bij aan schoolsucces. Maar hoe geef je dit vorm en hoe zorg je daarbij voor de balans tussen de regie van de leerling en de steun van de ouders? Samenwerken aan schoolsucces is het eerste boek dat daar specifiek voor het voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) op ingaat en een gedegen aanpak biedt.

Deel A van Samenwerken aan schoolsucces biedt de onderbouwing, het 'waarom', voor het optimaliseren van ouderbetrokkenheid. Het bevat inzichten van actueel onderzoek en geeft de dagelijkse praktijk op scholen in vo en mbo weer. Samen leidt dit tot tien in de praktijk geteste succesfactoren voor het verbeteren van de samenwerking tussen school en ouders. Deel B, het 'hoe', geeft vele handvatten voor het vormgeven van die samenwerking in de vorm van praktijkinterventies zoals het voeren van kennismakingsgesprekken of interactief huiswerk

Op de website staan hulpdocumenten, waaronder de printversies van de tien succesfactoren en quick scans, en links naar nuttige websites.
Dit boek is geschreven voor leraren- en sociale opleidingen en voor scholen in het vo en mbo.

Auteurs

Mariëtte Lusse

Mariëtte Lusse leidt als lector bij Hogeschool Rotterdam onderzoek rond het thema 'ouders'. Zij promoveerde op het onderzoek waarop dit boek is gebaseerd.


Annette Diender

Annette Diender werkt als zelfstandig ondernemer met scholen en schoolbesturen in vo en mbo aan het verbeteren van het contact met ouders. Zij heeft de in dit boek besproken aanpak op scholen geïmplementeerd.