Brein in onderwijs Bekijk groter

Brein in onderwijs

9789058718266

Verkrijgbaar

Een boek over breinleren dat na een theoretisch kader volop aandacht heeft voor de praktijk. Hoe maak je lessen in secundair en hoger onderwijs breinvriendelijker? Met interactieve kaarten en een kaart over de werking van het puberbrein.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2014
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's120p.

Meer informatie

Onze kennis over de werking van het brein en de consequenties daarvan voor leren en ontwikkelen wordt bijna met de dag groter. Nu is er eindelijk ook een boek over breinleren dat het docenten in het voortgezet onderwijs en op mbo’s en hbo’s mogelijk maakt deze breinprincipes in hun lessen toe te passen.

In haar nieuwste boek, Brein in onderwijs, start Ria van Dinteren met een kort overzicht van 50 jaar ontwikkeling: van schoolbord naar nu. Wat betekent de huidige situatie voor jou als docent als je breinvriendelijker wilt lesgeven?
Na dit theoretische kader volop aandacht voor de praktijk: per onderwijstype - vo, mbo, hbo – beschrijft van Dinteren een case. Vanuit die cases geeft ze aan hoe je je onderwijs breinvriendelijker kunt maken. Natuurlijk ben je als docent gebonden aan het onderwijsplan en -doelstellingen maar binnen die kaders heb je heel veel mogelijkheden om je lessen beter aan te laten sluiten bij de werking van het brein. Zo worden je lessen niet alleen leuker maar leren je leerlingen ook makkelijker en beklijft de stof beter.

Het bijzondere aan dit boek zijn de bijgeleverde interactieve kaarten waar breinkennis
vertaald is in vijf principes: veiligheid, voeding, emotie, verbinding en verwerking. Op elke kaart staat een principe uitgewerkt in kernwoorden en tips voor docenten. Zo kun je heel makkelijk je lessen toetsen op breinvriendelijkheid. Inclusief een kaart over de werking van het puberbrein.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ria van Dinteren

Ria van Dinteren studeerde onderwijskunde en heeft een bedrijfskundige achtergrond. Ze heeft een eigen bureau 'Breinwerk' voor organisatieadvies, coaching en training. Het is haar passie om mensen en organisaties te laten inzien dat leren leuk kan zijn, dat verstand en gevoel samen moeten komen willen onze hersenen echt leren. Creatief, pragmatisch en effectief zijn daarbij sleutelbegrippen. In 2010 verscheen haar eerste boek Brein@work dat ze samen met Nina Lazeron maakte en dat in 2011 genomineerd werd als Managementboek van het jaar.