Commercieel en creatief schrijven Bekijk groter

Commercieel en creatief schrijven

Een praktische handleiding voor wervende teksten

9789058714350

Verkrijgbaar

Creatief schrijven kun je leren! Dit hoe-doe-ik-het boek biedt duidelijke voorbeelden en een stappenplan voor het schrijfproces, formuleertips en veel praktische aanwijzingen.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2011
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's112p.

Meer informatie

Veel commerciële schrijvers kunnen heel goed een nette brief of andere zakelijke tekst schrijven. Maar wanneer ze hun (interne) klanten moeten overtuigen en in actie laten komen, verstijven hun vingers op het toetsenbord! 'Ik ben niet creatief genoeg' is vaak het excuus...
Maar het schrijven van een e-zine, advertentie of persbericht hoeft niet moeilijker te zijn dan het bedenken van een andere zakelijke tekst. Een beetje creativiteit is al genoeg. En creatief zijn kun je leren! Wat is het verschil tussen 'Wij leveren onze tuinartikelen uit voorraad, inclusief montagevoorschrift' en: 'U kunt vandaag nog genieten van uw nieuwe tuintafel. Met het eenvoudige montagevoorschrift zet u hem zo in elkaar'. Voel je het verschil? Met korte en beeldende zinnen wek je je tekst tot leven.
Naast duidelijke voorbeelden als deze, maken een stappenplan voor het schrijfproces, formuleertips en veel praktische aanwijzingen Commercieel en creatief schrijven een echt hoe-doe-ik-het boek. Uiteraard ondersteund met theorie over bijvoorbeeld creatieve technieken.
Kortom, het is het ideale creatieve schrijfboek, niet alleen voor tekstschrijvers, maar ook voor opdrachtgevers of redacteuren van wervende teksten!

Volledig herziene herdruk.

Auteurs

Ellis Buis

Ellis Buis (1962) werkt vanaf 2003 voor Schouten & Nelissen als trainer/coach op het gebied van schriftelijke communicatie. Zij traint en schrijft als freelancer voor verschillende opdrachtgevers, met marketingcommunicatie en NLP als kernactiviteiten. Ze studeerde Nederlands en werkte veertien jaar als communicatieadviseur.