John Constable Bekijk groter

John Constable

9789068688184

Verkrijgbaar

Rijk geïllustreerd boek over een van de beste landschapsschilders en een grootmeester van de Romantiek John Constable. Achter zijn scherpe natuurobservatie schemerde een heftig gevoelsleven.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 208p.
Extra 22 x 27,5 cm - 180 illustraties in kleur

Meer informatie

John Constable (1776-1837) is een van de beste landschapsschilders aller tijden. Hij was gefascineerd door de kleuren en vormen van wolken, regenbogen en andere atmosferische verschijnselen. Geen enkele andere kunstenaar schilderde eerder zoveel in de buitenlucht als hij. Met zijn revolutionaire olieverfschetsen wist Constable als geen ander plotselinge weersveranderingen te vangen. Hij werd hierbij geïnspireerd door de manier waarop oude meesters als Ruisdael, Rembrandt en Rubens het Nederlandse landschap weergaven.

Achter Constables scherpe natuurobservatie schemert een heftig gevoelsleven. Geluk en verdriet, liefde en vriendschap gaan schuil in licht, lucht en landschap. 'Painting is with me but another word for feeling', schreef deze grootmeester van de Romantiek aan een vriend. Constabels werk werd een inspiratiebron voor veel kunstenaars, van de Franse impressionisten tot aan kunstenaars van nu. Hij wordt daarom tegenwoordig gezien als een van de vaders van de moderne schilderkunst. 

Uitgave in samenwerking met het Teylers Museum, Haarlem

Ook in Engelse editie verkrijgbaar.

Auteurs

Conal Shields


Peter BowerTerry van Druten