Piet Mondriaan - Schrijven over kunst Bekijk groter

Piet Mondriaan - Schrijven over kunst

Inleiding tot het geschreven werk van Piet Mondriaan

9789086841707

Verkrijgbaar

Een inleiding tot het geschreven werk van Mondriaan, voor iedereen die meer wil weten over de denkwereld achter Mondriaans abstracte schilderijen.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Piet Mondriaan – Schrijven over kunst gaat over de onbekende kant van deze bekende kunstenaar. Want wat velen niet weten, is dat Mondriaan (1872–1944) niet alleen als schilder, maar ook als schrijver zeer productief is geweest. In een periode van dertig jaar heeft hij ruim honderd Nederlandse, Franse en Engelse teksten geschreven.

Piet Mondriaan – Schrijven over kunst bespreekt niet alle teksten van Mondriaan, maar biedt een representatieve steekproef. Van de geselecteerde teksten wordt iets gezegd over de inhoud, de reacties van tijdgenoten en allerlei andere bijzonderheden. Regelmatig komt de schilder – in fragmenten uit brieven – zelf ook aan het woord. Bovendien wordt de besproken tekst vergeleken met de schilderijen uit dezelfde periode.

Piet Mondriaan – Schrijven over kunst is bedoeld als een inleiding tot het geschreven werk van Mondriaan. Het is speciaal geschreven voor een ieder die meer wil weten over de denkwereld achter Mondriaans abstracte schilderijen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Louis Veen

Louis Veen (*1947) promoveerde in 2011 op Het geschreven werk van Piet Mondriaan. De handelseditie van zijn proefschrift is in mei 2017 verschenen, onder de titel: Piet Mondrian. The Complete Writings. Essays and notes in original versions. In 2018 verscheen Schrijven over kunst (Inleiding tot het geschreven werk van Piet Mondriaan) en in 2020 Schilderen en schrijven in Laren en Blaricum voor een ieder die meer wil weten over de denkwereld achter Mondriaans abstracte schilderijen.