De meest eigentijdse schilderijententoonstelling Bekijk groter

De meest eigentijdse schilderijententoonstelling

Nederlandse schilderkunst van nu

9789068687460

Verkrijgbaar

Recente werken uit de Nederlandse schilderkunst. Interviews met bijna 30 kunstenaars uit verschillende generaties en enkele essays die ingaan op de Nederlandse schilderkunst als pars pro toto voor de hedendaagse schilderkunst.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback (23 x 28 cm)
Aantal pagina's 200p.
Extra 100 illustraties in kleur

Meer informatie

Wat is de rol van de schilderkunst van nu? De schilderkunst beheerst de kunstmarkt, maar op de grote internationale tentoonstellingen en biënnales schittert ze door afwezigheid. Video, foto, film, installatie en ervaringskunst voeren de boventoon. Heeft de schilderkunst dan niets meer te vertellen? Kan ze het kritische kunstpubliek niet meer raken? Bijna dertig Nederlandse kunstenaars – van gevestigde namen tot relatief onbekende – uit verschillende generaties geven antwoord op deze vragen in interviews. Daarnaast wordt in enkele essays ingegaan op de Nederlandse schilderkunst als pars pro toto voor de hedendaagse schilderkunst.

De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling toont recente werken uit de Nederlandse schilderkunst. Met nieuwe middelen en motieven – en door zich te verbinden met andere media – geeft ze uitdrukking aan deze tijd en laat daarmee zien dat de schilderkunst nog altijd zeer actueel en springlevend is.

Auteurs

Han Schuil


Gerrit Willems