Impressionisme en meer Bekijk groter

Impressionisme en meer

Een prachtige reis

9789068687514

Verkrijgbaar

De schilderijen en werken op papier van de wereldberoemde Franse impressionisten en post-impressionisten uit de verzameling van de John en Marine Fentener van Vlissingen Art Foundation.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 176p.
Extra 23 x 28 cm - 125 illustraties in kleur

Meer informatie

Impressionisme & meer. Een prachtige reis toont en beschrijft de laatste grote bloeiperiode van de West-Europese kunst. Onderwerp van dit boek zijn de schilderijen en werken op papier van de wereldberoemde Franse impressionisten en post-impressionisten uit de verzameling van de John en Marine Fentener van Vlissingen Art Foundation.

In de periode 1860-1870 werkt in Frankrijk een groep kunstenaars die zich afzet tegen de heersende academische opvattingen over schilderkunst: de impressionisten. Ze trekken de natuur in om ter plekke, los van tradities en regels, met snelle losse verfstreken de werkelijkheid weer te geven. Impressionisten van het eerste uur zijn kunstenaars als Monet, Manet, Degas en Renoir. Een reactie komt van de zogenoemde neo-impressionisten als Van Gogh, Signac en Toorop en fauvisten als Van Dongen, Marquet en Matisse Zij gaan verder dan alleen het weergeven van wat kan worden waargenomen en richten zich ook op het overbrengen van emotie, structuur en compositie.

Deze uitgave bestaat ook in het Engels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Fred Leeman


Van dezelfde auteur:

Teio Meedendorp


Van dezelfde auteur:

Laura Prins