Mensen en ruïnes Bekijk groter

Mensen en ruïnes

Syrië revisited

9789082709100

Verkrijgbaar

In Mensen en ruïnes vergelijkt Theo de Feyter het Syrië van voor de opstand van 2011 met het Syrië van nu aan de hand van de schilderijen en tekeningen die hij er maakte. 

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 104p.

Meer informatie

'De man komt uit het niets op me aflopen met een schaaltje fruit. Hij heeft de appels en bananen keurig geschild en in stukjes gesneden. "Welkom in Baba Amr", zegt hij vriendelijk. Ik teken en schilder al jaren in Syrië. Altijd word ik welkom geheten, altijd zijn er vriendelijke woorden. Het verschil met vroeger is dat ik nu sta te tekenen tussen de ruïnes van een doodstille, bijna geheel verlaten, verwoeste wijk in Homs.'

In Mensen en ruïnes vergelijkt Theo de Feyter het Syrië van voor de opstand van 2011 met het Syrië van nu, het land dat hij zo vaak en lang heeft bezocht. Het blijken nu twee verschillende landen te zijn. In dit boek zijn naast schilderijen die hij vóór 2011 maakte, ook de tekeningen opgenomen die hij tijdens zijn reis in 2017 maakte.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Theo de Feyter

Theo de Feyter (1947) is beeldend kunstenaar en archeoloog. In de jaren tachtig nam hij als archeoloog deel aan opgravingen in Syrië, en als schilder zou hij tekenend en schilderend vele malen door Syrië trekken. Hij stelde zijn werk tentoon in Damascus en Aleppo. Zijn meest recente reis was in maart 2017, na zes jaar burgeroorlog.