Franse modernisten 1850-1960 Bekijk groter

Franse modernisten 1850-1960

9789068687019

Verkrijgbaar

De mooiste schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het Musée d'Art moderne in Troyes, een van de fraaiste particuliere kunstverzamelingen in Frankrijk, afkomstig van het echtpaar Pierre en Denise Lévy.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.
Extra 22 x 28cm - met 100 illustraties in kleur

Meer informatie

Franse modernisten toont en beschrijft de mooiste schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het Musée d’Art moderne in Troyes. Dit museum bezit een van de fraaiste particuliere kunstverzamelingen in Frankrijk, afkomstig van het echtpaar Pierre en Denise Lévy. Als succesvol textielbaron bezat Lévy onder meer de wereldlicentie voor de fabricage en distributie van Lacoste.

De Lévy's verzamelden gedurende 25 jaar verrassende Franse kunstwerken uit de periode 1850-1960. Ze kozen vooral portretten, intieme huiselijke taferelen en voorstellingen die het moderne leven verbeelden. Het overzicht begint met Gustave Courbet, Georges Seurat en Paul Gauguin, drie belangrijke grondleggers van het modernisme. De nadruk ligt op de Parijse avant-garde van kort na 1900 met fauvistische werken van Georges Braque, André Derain, Kees van Dongen, Maurice Marinot, Albert Marquet, Henri Matisse en Maurice de Vlaminck.

Uniek in de verzameling zijn de kunstwerken uit de periode tussen de beide wereldoorlogen. Hierin zijn kunstenaars vertegenwoordigd als Robert Delaunay, Raoul Dufy en Pablo Picasso. Daarnaast is er aandacht voor de 'Ecole de Paris', de benaming voor een groep buitenlandse kunstenaars in Parijs, onder wie Amedeo Modigliani en Chaïm Soutine. De parade wordt afgesloten met naoorlogse kunstenaars als Roger Bissière, Bernard Buffet, Nicolas de Staël en enkele verrassende werken van de Nederlander Corneille.

Uitgave in samenwerking met Singer Laren.

Auteurs

Daphné Castano