Kirchner Bekijk groter

Kirchner

Paradijs in de bergen

9789068686890

Verkrijgbaar

De focus van dit boek ligt op de ruim twintig jaar die Kirchner, een van de oprichters van de Duitse, expressionistische kunstenaarsbeweging Die Brücke, in Zwitserland werkte. Een ode aan de schoonheid van de Zwitserse Alpen en hun bewoners.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 176p.
Extra 23 x 28 cm - 125 illustraties in kleur

Meer informatie

Ernst Ludwig Kirchner (Aschaffenburg 1880 – Davos 1938) behoort tot de belangrijkste kunstenaars uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Hij is een van de oprichters van de Duitse, expressionistische kunstenaarsbeweging Die Brücke. Het grootste deel van zijn werkzame leven bracht hij echter door in het Zwitserse alpendorp Frauenkirch nabij Davos.

De focus van dit boek ligt op de ruim twintig jaar die Kirchner in Zwitserland werkte. Het is een ode aan de schoonheid van de Zwitserse Alpen en haar bewoners, verbeeld door een groot meester. Het werk van Kirchner onderscheidt zich door een buitengewoon krachtig kleurgebruik en een poetisch expressieve schilderstijl.

De bijzondere vriendschap met Jan Wiegers, oprichter van de Groninger kunstenaarsbeweging De Ploeg, wordt in dit boek en de gelijknamige tentoonstelling in Singer Laren uitvoerig belicht.

Naast schilderijen komen ook Kirchners sculpturen, tekeningen, grafiek en uitzonderlijke foto’s aan bod. Samen geven ze een prachtig beeld van Kirchners paradijs in de bergen. De meeste kunstwerken zijn afkomstig uit de rijke verzameling van het Kirchner Museum in Davos.

Uitgave in samenwerking met Singer Laren.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Caroline Roodenburg-Schadd


Henk van Os