Russische grammatica Bekijk groter

Russische grammatica

Verkrijgbaar

De opzet van dit boek gaat verder en dieper dan gebruikelijk is bij grammatica's en is daardoor tegelijkertijd een handboek Russisch.

Meer details

65,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 600p.
Extra met cd-rom

Meer informatie

In Nederland en Vlaanderen heeft altijd belangstelling bestaan voor de Russische taal en cultuur. Het is dan ook opmerkelijk dat de laatste uitgebreide, Nederlandstalige Russische grammatica van Raptchinsky al weer stamt uit 1916. Deze nieuwe Russische grammatica voorziet dan ook in de behoefte aan een actueel standaardwerk gebaseerd op de moderne grammaticale inzichten en recent onderzoek naar de Russische taal. De opzet van dit boek gaat verder en dieper dan gebruikelijk is bij grammatica's en is daardoor tegelijkertijd een handboek Russisch. Er veel aandacht voor de verbanden zodat de taal als een samenhangend geheel gezien kan worden in plaats van als een verzameling losse elementen. Een gedeelte van de tekst is te vinden op een bijgeleverde cd-rom. Via de website van de uitgever wordt het boek voor docent en student verder ondersteund. Van de gebruikers van deze grammatica wordt verwacht dat zij beschikken over een basiskennis van het Russisch, zoals universitaire studenten in de postpropedeutische fase en gevorderde belangstellenden.

Auteurs

Peter Houtzagers

De auteurs van Russische Grammatica zijn of waren in meerderheid werkzaam als universitair (hoofd)docenten bij Nederlandse, Belgische of Russische universiteiten.
De eindredacteur, Peter Houtzagers, is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.