Fietsparkeren bij stations Bekijk groter

Fietsparkeren bij stations

20 jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie

9789068688283

Verkrijgbaar

In dit rijk geïllustreerde inspiratieboek delen projectmanager Folkert Piersma en planontwikkelaar en fotograaf Wout Ritzema de belangrijkste lessons learned van twintig jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie van fietsenstallingen bij stations.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 256p.
Extra 20,5 x 26,5 cm - 120 kleurenillustraties

Meer informatie

‘Hoe kun je dáár nou een boek over schrijven?’ ‘Met gemak’, was steeds het antwoord. Want er is nogal wat gebeurd sinds het Rijk twintig jaar geleden voor het eerst geld vrij maakte om fietsenstallingen bij stations uit te breiden en de kwaliteit ervan fors te verbeteren. De fietser werd een belangrijke spil in de ontwikkeling van stationsgebieden en het stimuleren van de fiets-trein combinatie als vorm van duurzame mobiliteit.

Door intensievere samenwerking tussen partijen en financiële impulsen is er meer innovatief ruimtegebruik en opzienbarende architectuur ontstaan. Met als gevolg een blijvend veranderd beeld van de stationsomgevingen in Nederland. Naast moderne voorzieningen op straatniveau bouwen we immers ook de grond in, de lucht in, onder de sporen en zelfs onder water. En het einde is nog lang niet in zicht.

Maar hoe zorg je er voor dat je de juiste fietsenstalling op de juiste plek krijgt, voor die alsmaar groeiende groep fietsende treinreizigers? In dit rijk geïllustreerde inspiratieboek delen projectmanager Folkert Piersma en planontwikkelaar en fotograaf Wout Ritzema de belangrijkste lessons learned van twintig jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie. Een must read voor beleidsmakers, ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, architecten, ontwerpers en vele andere professionals in dit fascinerende vakgebied.

With English introduction and summaries

Gerelateerde titels

Auteurs

Folkert Piersma


Wout Ritzema