Atlas van het Westland Bekijk groter

Atlas van het Westland

10.000 jaar ruimtelijke ontwikkeling

9789068687200

Verkrijgbaar

Het eerste overzichtswerk dat de ruimtelijke ontwikkeling van de zuidwesthoek van Holland vanuit een langetermijnperspectief behandelt. Met historisch beeldmateriaal en vele nieuw getekende kaartenreeksen.

Meer details

34,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 224p.
Extra 24,8 x 34,5 cm - met 250 illustraties in kleur

Meer informatie

Het Westland staat bekend als een met kassen bebouwd gebied in de zuidwesthoek van Holland. Als greenport levert de regio een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie, maar wat heeft het gebied in cultuurhistorisch opzicht te bieden? Zijn er nog sporen uit het verleden in de ‘glazen stad’ te vinden?

Marcel IJsselstijn en Yvonne van Mil laten zien dat het Westland een zeer dynamische en veelzijdige geschiedenis heeft gekend die allerlei sporen heeft nagelaten in het hedendaagse landschap. De atlas toont hoe het landschap, de inrichting, bewoning en het gebruik daarvan, in de loop van de tijd veranderde en welke sporen uit het verleden nog te herkennen zijn.

De Atlas van het Westland – 10.000 jaar ruimtelijke ontwikkeling is het eerste overzichtswerk dat de ruimtelijke ontwikkeling van de streek vanuit een langetermijnperspectief behandelt. Met behulp van zowel historisch beeldmateriaal als vele nieuw getekende kaartenreeksen maakt de atlas de historische gelaagdheid van het Westlandse landschap inzichtelijk. Daardoor wordt duidelijk dat de geschiedenis van het Westland meer sporen heeft nagelaten dan vaak vanuit het stereotiepe beeld van ‘de glazen stad’ gedacht wordt.

Uitgave in samenwerking met het Historisch Archief Westland.

Auteurs

Marcel IJsselstijn


Van dezelfde auteur:

Yvonne van Mil