Kerkhof aan zee Bekijk groter

Kerkhof aan zee

9789078068990

Verkrijgbaar

Het langverwachte vervolg op de succesvolle roman Zoon & vader.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 150p.

Meer informatie

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar eindelijk is hier het langverwachte vervolg op de succesvolle roman Zoon & vader van de Tsjechische schrijver Emil Hakl.

Hoewel Hakl zijn nieuwe roman Kerkhof aan zee zelf geen vervolg op zijn eerdere boek wil noemen, lezen we opnieuw over de lotgevallen van de verteller en hoofdpersoon Jan en zijn vader. De roman bestaat uit drie delen. Hij opent met een hilarisch verslag van wanneer Jan, aangespoord door twee vrienden, Murgy en Rulpo, voor het eerst gaat paragliden.
In het tweede deel wordt het sterkst bij Zoon & vader aangehaakt, omdat we hier lezen over de relatie tussen zoon en vader die we al zo goed kenden uit zijn eerdere boek. De vader wordt opgenomen in het ziekenhuis, raakt na een operatie in coma en overlijdt vervolgens. Voor de zoon aanleiding om de telefoongesprekken met zijn vader af te luisteren die hij heeft opgenomen toen zijn vader zich zorgen begon te maken over zijn geheugen.
In het derde deel onderneemt de verteller samen met Murgy en Rulpo een hallucinerende tocht per boot door de Donaudelta in Roemenië om de zee te bereiken waar de zoon de as van zijn vader kan uitstrooien. Maar het is ook een zoektocht van de verteller naar zichzelf.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Emil Hakl

Emil Hakl [1958] begon in de jaren tachtig met het schrijven van poezië enkele van zijn gedichten zijn opgenomen in de Anthologie de la poésie tchèque contemporaine 1945-2000 [Gallimard, Paris 2002]. Hij was een van de oprichters van het losse literaire gezelschap De moderne ongeletterde, dat zich richtte op het organiseren van illegale literaire manifestaties. Sinds 1988 heeft hij diverse verhalenbundels en romans gepubliceerd. Zijn roman Zoon en vader werd in 2002 onderscheiden met de prestigieuze Magnesia Litera Prijs voor proza en is inmiddels in het Engels, Spaans en Pools verschenen.