Liefde is een rebelse vogel Bekijk groter

Liefde is een rebelse vogel

9789491921254

Verkrijgbaar

Een roman over identiteit, illegaliteit en ballingschap, schuldgevoel en boete, over een liefde die zo sterk is dat ze de ziel verscheurt, over de rekbaarheid van geaardheid en geslacht, over wegvluchten en het aangaan van de diepste innerlijke conflicten

Meer details

15,45 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Een psychologe raakt gefascineerd door Zetá, een mysterieuze vrouw wier pad ze herhaaldelijk kruist. Hun ontmoetingen zijn het begin van een ingewikkelde liefdesverhouding, die de laatste zekerheden in het leven van de psychologe onderuithaalt. Zetá verliet jaren geleden haar ouderlijk huis om in Spanje op zoek te gaan naar de wortels van haar verdwenen vader. De harde werkelijkheid haalt haar echter al snel in en laat haar niet ongeschonden achter. Terug in Noordwest-Europa geeft ze haar verhaal langzaam prijs aan de psychologe, wat resulteert in een gezamenlijke zoektocht die hen beiden confronteert met de pijnlijke realiteit van hun levens. Waarom kiest Zetá net haar uit om haar verhaal aan te vertellen? En welke gevolgen zal de ontknoping ervan hebben voor hun samenzijn?

Liefde is een rebelse vogel is een roman over identiteit, illegaliteit en ballingschap, schuldgevoel en boetedoening, over een liefde die zo sterk is dat ze de ziel verscheurt, over de rekbaarheid van geaardheid en geslacht, over wegvluchten en het aangaan van de diepste innerlijke conflicten, met op de achtergrond de hartstochtelijke klanken van de opera Carmen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989) is politicoloog, opiniemaker, journalist en auteur van tien boeken, waaronder Mozaïek van de revolutieLiefde is een rebelse vogel en God is groot. Hij studeerde politicologie en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit Leiden en aan de Universiteit van Californië – San Diego. Voor De Groene Amsterdammer onderzoekt Samuel maatschappelijke trends en sociale revoluties, hield hij als ‘islamwatcher’ een ramadandagboek bij en maakte hij prikkelende portretten in de reeks ‘Hervormingsfundamentalisten’.