De onverwachte gast Bekijk groter

De onverwachte gast

9789076270364

Verkrijgbaar

18,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSerena Libri
Jaar van uitgave2006
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's232p.

Meer informatie

Op een dag in juni, vlak voor de lunch, kwam Guido Traversari, architect, thuis met een kind aan de hand. Zijn moeder begroette hem vanuit de keuken. In de gang kwam hij zijn broer Rocco tegen, artsenbezoeker, veertig jaar, gescheiden, geen kinderen.
'En wie is dat dan?' vroeg Rocco.
'Een kind.'

Het huishouden van Ester Langella Traversari gaat al jaren geruisloos zijn gang. Zijzelf, zestig, gescheiden, een relatie achter de rug. Haar zoon Rocco die geen alimentatie wil betalen en haar zoon Guido met zijn moeizame relatie. Zoons die eigenlijk niet meer thuis horen, maar graag op tijd eten, en nergens over willen praten.
Het blijft onduidelijk waar Salvino, het kind, vandaan komt en hoelang hij zal blijven. Maar zijn aanwezigheid brengt grote beroering in deze ogenschijnlijk zo vreedzame wereld. De zoons worden geconfronteerd met een minder buigzame moeder.
Ook op de binnenplaats, waar de kinderen uit het blok samenkomen, veranderen de verhoudingen.

Auteurs

Diego De Silva

Diego De Silva is in 1964 in Napels geboren en woont in Salerno, waar hij tot voor kort werkte als advocaat. Hij wijdt zich nu geheel aan het schrijven, en dan niet alleen van romans en verhalen maar ook steeds meer van scenario's.
In 1999 publiceerde De Silva zijn eerste roman La donna di scorta. Zijn tweede, Certi bambini (2001) over jeugdige criminelen in Napels, werd in Italië bekroond en in vijf landen vertaald. Deze roman verscheen in 2002 bij Serena Libri onder de titel Moordkinderen en werd in 2004 in Italië verfilmd.
De onverwachte gast (Da un'altra carne, Einaudi 2004) is zijn vierde roman.