De Raad van Egypte Bekijk groter

De Raad van Egypte

9789076270326

Verkrijgbaar

18,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSerena Libri
Jaar van uitgave2005
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's232p.

Meer informatie

1782. De ambassadeur van Marokko leidt schipbreuk voor de kust van Sicilie. De abt Giuseppe Vella die als enige in Palermo Arabisch kent wordt erbij gehaald. Hij grijpt de gelegenheid aan om een Arabisch geschrift over het leven van de profeet valselijk te vertalen als een belangrijke Siciliaanse codex. Een revolutie zou het gevolg kunnen zijn.

Vertaling en voorwoord van Frans Denissen en Tom de Keyzer

Auteurs

Leonardo Sciascia

Leonardo Sciascia (Racalmuto, Agrigento 8 januari 1921 - Palermo, 20 november 1989) was een Italiaans schrijver en politicus.
Sciascia was raadslid in Sicilië, lid van het Italiaans parlement en, later lid van het Europees parlement. Opgeleid als advocaat wijdde hij zich pas later in zijn leven aan het schrijven over Sicilië en de maffia. Zijn analyse van de ontvoering en moord op Aldo Moro, een vooraanstaand christendemocraat, wordt als een meesterwerk beschouwd. Hij was lid van de parlementscommissie tot onderzoek van de ontvoering van Moro. In zijn beste werk toont hij dat, zoals in het echte leven, er zelden een happy ending is en dat er evenmin zelden recht wordt gedaan aan de gewone man.
Sciascia schreef vanuit zijn unieke Siciliaanse ervaring, waarin families met politieke partijen verbonden zijn. Hij wilde aantonen, dat corruptie, endemisch in de Italiaanse maatschappij, alleen diegenen helpt, die deel uitmaken van de geheime gezelschappen en de politieke klasse.