Hector Bekijk groter

Hector

9789067282130

Verkrijgbaar

Zich deels baserend op Homerus' Ilias riep Guus Houtzager Hector opnieuw tot leven. Hectors tragische einde is overbekend. Deze roman laat zien wat voor mens hij geweest zou kunnen zijn.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

De wereldgeschiedenis is een verhaal van winnaars. Dit boek vertelt het verhaal van een verliezer. Aan het woord is Hector, de grootste held uit Troje, de legendarische stad die tien jaar lang door een Griekse overmacht werd belegerd.

Zich deels baserend op Homerus' Ilias, het uit 800 v.Chr. daterende heldendicht waarin een fase uit het beleg van Troje wordt beschreven, riep Guus Houtzager Hector opnieuw tot leven. De lezer leert de held kennen als een eigenzinnig man: een moedig en nietsontziend strijder, maar ook een liefhebbend echtgenoot en vader.

Het lot van Troje rust op Hectors schouders: hij moet zich niet alleen teweerstellen tegen de Griekse belegeraars, maar heeft daarnaast het nodige te stellen met zijn aan zelfoverschatting lijdende vader Priamus, zijn dementerende moeder Hecabe, zijn ijdele en onverantwoordelijke broer Paris, zijn krankzinnige zus Cassandra en zijn konkelende stadgenoten.

Hectors tragische einde is overbekend. Deze roman laat zien wat voor mens hij geweest zou kunnen zijn.

Auteurs

Guus Houtzager

Guus Houtzager (1955-2018) was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en verhalenbundels voor volwassenen, onder meer een trilogie over onverzettelijke helden uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden. Tevens is hij de auteur van een in tien talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie. Daarnaast schreef hij ook kinderboeken.