De miserabelen Bekijk groter

De miserabelen

9789067283656

Verkrijgbaar

Een volledige vertaling van deze immense roman en de eerste uitgave die door middel van een uitgebreide annotatie de lezer inzicht biedt in de historische context van de gebeurtenissen in het boek.

Meer details

65,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze hardcover met stofomslag
Aantal pagina's 1376p.

Meer informatie

De roman Les Misérables van Victor Hugo (1802-1885) behoort tot de grootste klassiekers van de wereldliteratuur. Hugo schreef zijn monumentale, sociaal bewogen roman, die in 1862 verscheen, naar eigen zeggen ‘voor alle volkeren’. Mede door de talrijke theater-, musical- en filmbewerkingen is het verhaal van de dwangarbeider Jean Valjean, het weesmeisje Cosette, de straatjongen Gavroche en de vele andere personages inderdaad mondiaal cultureel erfgoed geworden. De roman getuigt van een grote betrokkenheid bij het lot van de minstbedeelden in de maatschappij en is onder veel meer een aanklacht tegen een genadeloze justitie die voor de levensomstandigheden van de miserabelen geen oog heeft. Maar ook andere maatschappelijke klassen worden in Hugo’s meeslepende relaas over individu en maatschappij betrokken. Van het zowel boven- als ondergrondse leven van het negentiende-eeuwse Parijs geeft de roman een onvergetelijk portret. De gebeurtenissen spelen in de decennia na de Franse Revolutie, maar nu de verschillen tussen arm en rijk overal weer groter worden blijkt dat deze grootse roman over de sociale verdoemenis opnieuw actueel is. Les Misérables was lange tijd alleen in sterk verkorte uitgaven in het Nederlands te lezen, die geen recht deden aan dit imposante literaire bouwwerk. Dat laatste geldt ook voor de vele filmische en theatrale bewerkingen, want Hugo’s verhaal is zoveel rijker en verrijkender. De miserabelen is een volledige vertaling van deze immense roman en de eerste uitgave die door middel van een uitgebreide annotatie de lezer inzicht biedt in de historische context van de gebeurtenissen in het boek.

Vertaald door Tatjana Daan.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Victor Hugo

Victor Hugo (1802-1885) was roman- en toneelschrijver, dichter en tekenaar, maar ook een geëngageerde intellectueel en politicus. Zijn literaire werken genoten een enorm succes onder alle lagen van de bevolking. Ook als parlementariër verwierf hij met zijn politieke redevoeringen grote bekendheid. Victor Hugo ontwikkelde zich van royalist tot bonapartist, om uiteindelijk republikein te worden. Hij zette zich in voor vrede, vrijheid en sociale vooruitgang, streed tegen de doodstraf en ondersteunde het idee van een verenigd Europa. In 1845 al begon hij aan De miserabelen te werke, om in 1860 de draad weer op te nemen, toen hij in ballingschap op het eiland Guernsey leefde tijdens het Tweede Franse Keizerrijk van Napoleon III. In 1870 keerde hij terug naar Frankrijk. Hugo stierf in 1885 in Parijs, onder de Derde Franse Republiek.