Brandende kolen Bekijk groter

Brandende kolen

9789086841417

Verkrijgbaar

Je hebt een naam waar je een hekel aan hebt, maar hoe kom je ervan af? Een nieuwe naam? Een naam is altijd meer dan een naam.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (14 x 21,5 cm) - 192p.
jaar2017
UitgeverijIJzer

Meer informatie

Je hebt een naam waar je een hekel aan hebt, maar hoe kom je ervan af? Dagobert herinnert zich de legende van de ridder die eropuit trok om een naam te vinden. Hij besluit zijn voorbeeld te volgen en neemt drie maanden vrij om rond te reizen op zijn nieuwe motor. Overal stelt hij zich onder een andere naam voor. Hij zal dan vanzelf wel merken welke naam het beste bij hem past.
In de figuur van Beaugeste maakt hij kennis met een nieuwe mogelijkheid om in het leven te staan. Speelsheid, verbeeldingskracht en generositeit zijn daarbij leidend. Al worden deze eigenschappen je niet altijd in dank afgenomen. Het systeem keurt ze af. Wat is het onderlinge verband tussen de nu eens komische, dan weer wonderlijke, bijna surrealistische situaties waar Dagobert in verzeild raakt?
Wie op schelmse wijze voor moderne Robin Hood wil spelen wordt gestraft, waar veel schurken vrijuit gaan. Maar de brandende kolen die je op hun hoofd hebt gestapeld, blijven branden…

Auteurs

Caspar Visser ’t Hooft

Caspar Visser ’t Hooft is auteur van de romans Koningskinderen (2010), Feniksbloem (2012) en Waldenberg (2014). Ook heeft hij verhalen en novellen op zijn naam staan. Hij heeft zijn jeugd in Nederland doorgebracht, maar woont sinds jaren in Frankrijk. Hij is een liefhebber van schilderkunst. Daarnaast gaat zijn belangstelling uit naar politiek en geschiedenis.