De huzaar op het dak Bekijk groter

De huzaar op het dak

9789086842322

Verkrijgbaar

Een onmogelijke liefdesgeschiedenis die zich afspeelt tijdens een cholera-epidemie die rond 1830 de Provence teisterde. Dit is misschien wel Giono’s bekendste roman.

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 432p.

Meer informatie

De huzaar op het dak klinkt als een zin uit een kinderversje. Want waarom zit hij op het dak? En wat was er nodig om hem daar te krijgen? 

Niets minder dan een cholera-epidemie, die rond 1830 de Provence teisterde. 

Angelo Pardi, een jonge naar Frankrijk verbannen huzarenkolonel, is belast met een mysterieuze missie. Hij is op zoek naar Giuseppe, een Carbonaro zoals hij, die in Manosque woont. Maar de wegen zijn geblokkeerd, de steden gebarricadeerd en reizigers worden in quarantaine geplaatst. Daarnaast wordt Angelo ervan verdacht het water te vergiftigen. Het enige toevluchtsoord dat hij bij toeval ontdekt, zijn de daken van Manosque. Tussen hemel en aarde observeert hij de talloze lijkkarren, aanschouwt hij de pracht van het landschap en raakt hij bevriend met een kat. Maar op een nacht, tijdens een expeditie, ontmoet hij een in alle opzichten buitengewone jonge vrouw… 

Een verhaal van een onmogelijke liefdesgeschiedenis.

De huzaar op het dak is misschien wel Giono’s meest bekende roman. In 1995 werd hij  verfilmd door Jean-Paul Rappeneau met o.a. Juliette Binoche en Gérard Depardieu.

Uit het Frans vertaald door Zsuzsó Pennigs - Oorspronkelijke titel: Le hussard sur le toit

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jean Giono

Jean Giono (1895-1970) was lid van de Académie Goncourt. Zijn werk werd ook meermaals onderscheiden. Ter ere van Giono werd in 1990 de literaire Grand prix Jean-Giono ingesteld.


Persartikels

De Standaard der Letteren (8-01-2022) - 4 sterrenrecensie – "Wie aan pandemielezen doet, moet de nieuwe vertaling van Jean Giono’s ‘choleraroman’ kopen." - lezen