De reis Bekijk groter

De reis

9789054601845

Verkrijgbaar

In 1325 vertrok Ibn Battoeta uit Tanger voor een pelgrimage naar Mekka. 28 jaar later keerde hij terug naar Marokko, waar hij met aanstekelijk genoegen zijn avonturen heeft vastgelegd in een levendig en voor die tijd ongewoon persoonlijk verslag.

Meer details

28,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2008 - 2021, 6de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 389p.

Meer informatie

In 1325 vertrok Ibn Battoeta (1304 – 1369) uit Tanger voor een pelgrimage naar Mekka. Achtentwintig jaar later keerde hij terug naar Marokko, waar hij met aanstekelijk genoegen zijn avonturen heeft vastgelegd in een levendig en voor die tijd ongewoon persoonlijk verslag.

Ibn Battoeta bereisde, naast de Arabische wereld, Afrika, Turkije, de Russische steppen, India, eilanden in de Indische Oceaan en China. Hij maakte zijn reis met praktisch alle destijds bekende middelen van vervoer, en gedurende de achtentwintig jaar heeft hij veel van de klassieke reisontberingen doorstaan: honger, dorst, hitte, eigenaardig voedsel, koude, beroving, gevangenschap, schipbreuk en slecht gezelschap. Maar hij verhaalt ook van prachtige steden, zijn omgang met slavinnen, een huwelijk met een prinses van de Malediven en een langdurige aanstelling als rechter in Delhi.

De pers over De reis:
'De grootste reiziger aller tijden.' Vrij Nederland
'De avonturen en belevenissen van Ibn Battoeta lezen als een avonturenroman.' De Groene Amsterdammer
'Wat een ongemeend boeiend boek is dit, want Battoeta was voor de duvel niet bang en hij had bovendien het bijzondere talent wat hij zag letterlijk en figuurlijk voor de eeuwigheid vast te leggen.' Provinciale Zeeuwse Courant

Auteurs

- Ibn Battoeta