Spel Bekijk groter

Spel

9789086841165

Verkrijgbaar

Tweede boek van Wladimir Arn, wiens debuut in literaire kringen veel stof deed opwaaien. Tot nu toe is nog steeds niet duidelijk wie er achter het pseudoniem Wladimir Arn schuilgaat. Dat willen we ook even zo houden.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 420p.

Meer informatie

Na de Grote Verandering. De jonge Tsjech Zdeněk Smrkovský wordt opgeleid tot warrior in XtremePowerSoccer, de grootst omzettende kijksport aller tijden. Na z’n doorbraak vindt de atheïst geloof in ’n dominante vrouw, Pritti Nováková, in z’n beleving de eigentijdse versie van ’n door hem op te jonge leeftijd geziene actrice in ’n occulte, vanaf dat moment voor hem mythische film. Net als in XPS gelden binnen de verhouding van ’t stel uitersten als regel. Een transfer naar Nederland volgt. Waar onvergelijkbaar Grote Veranderingen plaatsvinden ― ’n godsdienstoorlog en ’n door de Europese Regering bevolen, religiën inperkende handhavingsfunctie voor de nationale Kroonprins zullen er niet eens de heftigste onvoorstelbaarheden blijken. Gaandeweg constateert Zdeněk dat z’n briljante zakelijk gemachtigde steeds minder de Pritti Nováková is die hij denkt te kennen. Welke gemaskeerde reden houdt de internationaal gewilde speler in ’n ontwricht, verarmd en onder curatele van EuroGov staand land? Wat zijn Pritti’s banden met ’t duistere consortium dat beangstigend veel belang lijkt te hebben bij ’n spoedige uitkering van de warriors miljoenenerfenis? Nu hij ook de voor z’n troon vechtende Kroonprins tot de op hem jacht makende partijen moet rekenen rest hem nog één optie: de publiciteit zoeken. De journaliste die hem, in ruil voor z’n verhaal, ’n schuiladres biedt blijkt echter iets heel anders op ’t spoor: wereldnieuws waarin Zdeněk Smrkovský niet tot de slachtoffers, maar tot de daders moet worden gerekend.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wladimir Arn

Wladimir Arn (autochtono) is ideeënman/ondernemer. Zag als observator in n sterk veranderende maatschappij t betrekkelijke van zn studie Nederlands in. Creëerde, met groeiende belangstelling voor door arbeidsmigranten, rijksgenoten en latere asielzoekers aangedragen taal, cultuur en de onderlinge chemie ervan, n volstrekt unieke vorm van Nedalandstalige literatuur, die zich, net als de door hem in tekst gebouwde stad Spaarnerwaard, met t groeien van zn oeuvre blijft doorontwikkelen. Werkt momenteel aan zn volgende meerdimensionale roman.