Jeeves Bekijk groter

Jeeves

Een man van eer

9789086841127

Verkrijgbaar

Nieuwe en integrale vertaling van de klassieker van P.G. Wodehouse.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Bertie Wooster is het prototype van de rijke, jeugdige vrijgezel, die in het vooroorlogse Londen zijn dagen in ledigheid slijt met bezoekjes aan theaters, diners met clubvrienden en uitstapjes naar het platteland met zijn landhuizen, renbanen en jachtpartijen. Jeeves, zijn persoonlijke bediende, redt hem uit de vele netelige situaties waarin Bertie terechtkomt uit een mengeling van onhandigheid, goedhartigheid en een ouderwets gevoel voor ridderlijkheid en eer.

Een antiek zilveren roomkannetje in de vorm van een koe, dat te koop staat bij een antiquair in Londen, wordt hevig omstreden door Bertie’s tante Dahlia en haar oude vijand Sir Watkyn Bassett. In opdracht van Tante Dahlia moet Bertie Wooster op jacht naar het kostbaar kleinood.

Als de verwikkelingen rondom de roomkoe zich verplaatsen naar het kasteel Totleigh Towers op het Engelse platteland reizen ook Bertie Wooster en zijn bediende Jeeves (a gentleman's personal gentleman) af naar Totleigh Towers, waar bovendien zijn oude vriend Augustus Fink-Nottle (Gussie) logeert en zijn hulp nodig heeft. Gussie heeft een oogje op Madeline Bassett, net als Roderick Spode, een dictatoriale geweldenaar met een groot geheim. De verliefden en verloofden doen hun best elkaar te begrijpen, maar communicatiestoornissen liggen voortdurend op de loer.

Bertie probeert ondertussen de roomkoe in handen te krijgen voor zijn tante Dahlia. Ook Stephanie Byng die op het kasteel logeert, heeft haar eigen redenen om de roomkoe te bemachtigen. Voeg hierbij nog een waakzame politie-agent, een onhandige hulppredikant en een verloren notitieboekje, en het recept voor tomeloze verwikkelingen ligt klaar.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

P.G. Wodehouse

P.G.Wodehouse (1881-1975) schreef zo'n honderd romans en talloze korte verhalen. In ijzersterke plots zet Wodehouse met subtiele humor en een perfect gevoel voor nuance zijn personages neer in het Engeland van net voor de Eerste Wereldoorlog.
In zijn werk neemt hij het Victoriaanse Engeland vaak op de hak. De verhalen spelen zich af in landhuizen waar butlers waken over het welzijn van hun heer en waar klaplopers zoals Ukridge met mooie verhalen hun slag willen slaan. De kleding is deftig en gepast, met slobkous, wandelstok en hoge hoed.