De dagen van Sjaitan


Nederlands | 25-05-2021 | 186 pagina's

9789491921896

Paperback / softback


€ 20,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Korte beschrijving/Annotatie

Een ‘coming of age’-roman over zonen en vaders, goden en engelen, rebellie en loyaliteit, beklemming en verlossing

Tekst achterflap

‘Een afrekening met een streng religieuze opvoeding, die veel verder gaat dan een simpele rebellie tegen het ouderlijk gezag. Middels de allegorische figuur Sjaitan stelt El Haji het hele geloof aan de kaak.’ De Volkskrant Op de kop af twintig jaar geleden denderde Said El Haji de literaire wereld binnen met 'De dagen van Sjaitan'. Een coming of age-roman over zonen en vaders, goden en engelen, rebellie en loyaliteit, beklemming en verlossing. De jonge Hamid komt in opstand tegen de traditionele Marokkaanse cultuur en gods- dienst zoals die door zijn vader in ere wordt gehouden. Dat doet hij door in gedachten Sjaitan te zijn: Sjaitan die in het theehuis en vanaf het dak van de moskee provocerende tirades afsteekt tegen de oude cultuur en het oude geloof. De dagen van Sjaitan is een moderne, humoristische en tegelijk ontroerende roman over de kloof tussen Marokkaanse ouders en hun vernederlandste kinderen. Met een voorwoord van Abdelkader Benali en een nawoord van Said El Haji Said El Haji haalt een boel overhoop; theologisch, sociaal-cultureel, maar ook literair. Een ambitieuze roman die grossiert in mooie zinnen en verhalen.’ NRC ‘De dagen van Sjaitan pendelt tussen authentieke hartenkreet en geloofsovertuiging. Een noodzakelijk boek dus.’ Elsevier Said El Haji debuteerde in 2000 met 'De dagen van Sjaitan', dat enthousiast werd onthaald. Er volgden de bloemlezing '25 onder de 35' (samen met Annelies Verbeke), en de romans 'Goddelijke duivel' en 'De aankondiging'. In 2013 verscheen zijn verhalenbundel 'Sta op en leef, vader' en in 2020 publiceerde hij het goed ontvangen 'Gemeente zegt ik Nederlands leren', over zijn ervaringen als nt2-docent.

Slogan/Promotie

Op de kop af 21 jaar geleden denderde Said El Haji de literaire wereld binnen met zijn roman 'De dagen van Sjaitan'. Van dit debuut werden bijna tienduizend exemplaren ver- kocht. Een roman hoeft natuurlijk niet dicht op de actualiteit te zitten, maar deze roman doet dat nog steeds. De jonge Hamid komt in opstand tegen de traditionele Marokkaanse cultuur en gods- dienst zoals die door zijn vader in ere wordt gehouden. Dat doet hij door in gedachten Sjaitan te zijn: Sjaitan die in het theehuis en vanaf het dak van de moskee provocerende tirades afsteekt tegen de oude cultuur en het oude geloof. 'De dagen van Sjaitan' is een moderne, humoristische en tegelijk ontroerende roman over de kloof tussen Marokkaanse ouders en hun vernederlandste kinderen. Met een voorwoord van Abdelkader Benali en een nawoord van de auteur.

Biografie

Said El Haji debuteerde in 2000 met 'De dagen van Sjaitan', dat enthousiast werd onthaald. In 2006 stelde hij met Annelies Verbeke '25 onder de 35' samen, een bloemlezing van nieuwe Vlaams-Nederlandse schrijvers. In dat jaar publiceerde hij ook zijn tweede roman, 'Goddelijke duivel', en in 2011 'De aankondiging'. In 2013 verscheen zijn verhalenbundel 'Sta op en leef, vader'. In het najaar van 2020 publiceerde hij het goed ontvangen 'Gemeente zegt ik Nederlands leren', over zijn ervaringen als nt2-docent.

Details

EAN :9789491921896
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  25-05-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :137 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :281 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :186