Nieuw Een gevoelig iemand Bekijk groter

Een gevoelig iemand

9789491738654

Verkrijgbaar

Jáchym Topol laat in deze bekroonde roman geen essentieel thema ongemoeid: liefde, dood, religie, familie, vriendschap, overleven, het actuele politieke klimaat, de Russische dreiging, Europa, populisme.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 482p.

Meer informatie

Jáchym Topol laat in Een gevoelig iemand geen essentieel thema ongemoeid: liefde, dood, religie, familie, vriendschap, overleven, het actuele politieke klimaat, de Russische dreiging, Europa, populisme.

De roman heeft een geheel eigen dynamiek, stijl en ritme. Groteske episodes worden afgewisseld met grappige en smeuïge, levendige dialogen; poëtische beschrijvingen contrasteren met de vulgaire, expliciete taal van de protagonisten. Het is een verhaal over mensen die - niet gehinderd door politieke correctheid hun weg trachten te vinden in een veranderende wereld. De personages in Topols roman zijn rauwe, harde figuren, maar wel met een hart. Ze zijn in wezen allemaal gevoelig.

Een gevoelig iemand werd bekroond met de Tsjechische Staatsprijs voor Literatuur, de hoogste literaire onderscheiding in Tsjechië. Jáchym Topol (Praag 1962) behoort tot de belangrijkste hedendaagse Tsjechische schrijvers. Zijn werk is in vele talen vertaald, onder meer in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Pools, Zweeds en Italiaans en in meer dan twintig landen verschenen.

Vertaling en nawoord: Edgar de Bruin