Wit Bekijk groter

Wit

9789086840922

Verkrijgbaar

Een roman over schuld, liefde en de ontoereikendheid van de liefde.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

Meer informatie

Maud van Orsouw, eind veertig, is humanistisch uitvaartbegeleidster. Het schrijven van de toespraken voor de overledenen brengt haar terug bij haar jeugd, toen haar opa haar meenam naar het kerkhof, waar hij opzichter was en waar hij de doden weer tot leven wist te wekken met zijn verhalen.
Op een dag moet Maud een toespraak schrijven over Laura Sanders, een vrouw die zelf een einde heeft gemaakt aan haar leven.
Ze beseft onmiddellijk dat het gaat om de Laura die ze als kind heeft gekend en met wie ze van haar zestiende tot haar achttiende een romance heeft beleefd. Terwijl de gebeurtenissen in het heden zich verder ontwikkelen, krijgt Maud steeds meer zicht op het verleden en op de betekenis die Laura voor haar heeft gehad.
Wit is een roman over schuld, liefde en de ontoereikendheid van de liefde.

Auteurs

Ineke van Laanen

Ineke van Laanen (1954) is werkzaam als docent. Ze volgde de opleiding op Schrijversvakschool 't Colofon en won enkele prijzen, waaronder de literatuurprijzen van Nijmegen en Gorinchem. Haar scenariobewerking van het verhaal 'Kijken naar Sacha' werd in 2010 verfilmd en vertoond op het festival Gevaarlijk Goed. In 2012 won ze de juryprijs en de publieksprijs bij Aan het woord! Nijmegen. Ineke van Laanen woont in Nijmegen.