Orley Farm Bekijk groter

Orley Farm

9789086842124

Verkrijgbaar

Waarschijnlijk de beste plot die Trollope ooit heeft geschreven. Dit boek toont hoe goed hij in de huid van zijn personages kan kruipen en hen door dialogen kan karakteriseren.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 600p.

Meer informatie

In zijn testament heeft Joseph Mason zijn oudste zoon tot zijn erfgenaam benoemd. Bij zijn overlijden blijkt echter dat het landgoed Orley Farm in een codicil is nagelaten aan het veel jongere zoontje van zijn tweede vrouw. De echtheid van het codicil wordt betwist in een rechtszaak, maar de weduwe en haar zoontje mogen Orley Farm behouden. Twintig jaar later wordt de authenticiteit van het codicil alsnog in twijfel getrokken, en er lijkt genoeg aanleiding om lady Mason te verdenken van valsheid in geschrifte. Er komt opnieuw een rechtszaak, die lady Mason, anders dan bij de dood van sir Joseph, met angst en beven tegemoet ziet. Dit wekt verbazing bij haar vrienden, die heilig in haar onschuld geloven. Gaandeweg wordt dit geloof echter tot wankelen gebracht, mede door hervonden getuigenissen van de eerdere rechtszaken. Als de rechtszaak eenmaal wordt gehouden is vrijwel iedereen ervan overtuigd dat het codicil vervalst is, maar niet iedereen denkt dat ze om die reden de rechtszaak zal verliezen.

In zijn autobiografie zegt Trollope dat het boek waarschijnlijk de beste plot bevat die hij ooit heeft geschreven. Trollope is ook terecht tevreden over zijn beschrijving van de personages. De vele verhaallijnen laten opnieuw zien hoe goed Trollope in hun huid kan kruipen en hen door middel van dialogen kan karakteriseren.

Uit het Engels vertaald door Marijke Loots

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anthony Trollope