84 Namen Bekijk groter

84 Namen

Een filosofiegeschiedenis (roman)

9789086841042

Verkrijgbaar

Enerverende speurdersroman en filosofiegeschiedenis in één. Een uitgelezen achtergrondboek voor middelbare scholieren met filosofie in hun pakket en een aanrader voor iedereen die zich wijsgerige basiskennis wil eigen maken.

Meer details

23,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 512p.

Meer informatie

Een filosofiecursus...
Een filosofiecursus was niet haar eerste keuze, maar naarmate de achttienjarige Naomi Wijsman meer leert over de geschiedenis van het westerse denken, begint ze steeds duidelijker raakvlakken te ontdekken met haar eigen leven.
Haar identiteit als adoptiekind, het belang van haar naam en de manier waarop ze met haar emoties omgaat al die kwesties blijken wonderwel aan te sluiten bij vraagstukken waarover de oude filosofen zich hebben gebogen.
Alleen die ene grote dreiging in Naomi's leven, de reeks vreemde ongelukken die haar collega's bij aardewerkfabriek Warchums Steengoed treft, zal de filosofie ook daarop meer licht kunnen werpen?

Een enerverende speurdersroman...
84 Namen is een enerverende speurdersroman en een filosofiegeschiedenis in één. Het is een uitgelezen achtergrondboek voor middelbare scholieren met filosofie in hun pakket en een aanrader voor iedereen die zich wijsgerige basiskennis wil eigen maken.
Plato en Aristoteles, Seneca en Augustinus, Descartes en Spinoza, de ideeën van deze en andere kopstukken van de westerse filosofie worden helder en speels over het voetlicht gebracht.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

R.P. Bosch

R.P. Bosch is ideeënhistoricus en filosofiedocent.
Zie ook: www.rpbosch.com