Kelderwesp Bekijk groter

Kelderwesp

9789086840823

Verkrijgbaar

Bijzonder goed geschreven en spannende roman over bezetting en verzet en hoe een oorlogsverleden ook na 30 jaar nog een dagelijkse hinder kan zijn.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 283p.

Meer informatie

Cor van der Velde, een man die bijna dertig jaar na de oorlog nog dagelijks gehinderd wordt door zijn verzetsverleden, stuit op een bizar bericht over het levenloos aangetroffen lichaam van zijn verzetsmakker in een Keuls appartement. Op zijn zoektocht naar de waarheid achter deze gebeurtenis leert hij de donkerste kanten van zichzelf kennen. Samen met de dochter van zijn verzetsvriend en een onhandige journalist, ontrafelt hij een intrige van moord en omkoping rondom de aanschaf van de F16. Het voert hem naar Duitsland, waar hij een ontmoeting heeft met een voormalig Duits officier in Breda tijdens de bezetting. Deze onthult hem de gruwelijke waarheid achter de eliminatie van een verrader door zijn verzetsgroep. Van der Velde besluit om voorgoed af te rekenen met zijn kwellende verleden.
Parallel aan dit verhaal maakt de lezer kennis met Mark, een schrandere maar onwillige scholier, die er niet toe te bewegen is om te beginnen aan een werkstuk over de JSF. Het is zijn ontmoeting met Van der Velde, inmiddels bijna honderd, die hem in gang zet. Mark leert dat er achter de waarneembare werkelijkheid nog een heel andere kan schuilgaan.

Uitgave  i.s.m. TenPages.com

Auteurs

Lein van der Wulp

Van Lein van der Wulp verscheen al eerder, samen met Guido Schuring, bij Wolters Noordhoff het boek Textplay, een uitgave over Engelstalige literatuur voor het middelbaar onderwijs. Van hun hand is ook de uitgave Nutshell, een beknopte literatuurgeschiedenis over de Engelse en Amerikaanse literatuur, eveneens bij Wolters Noordhoff. Bij Van Walraven publiceerden zij Highlights, een uitgave met analyses van Engelse en Amerikaanse romans uit de twintigste eeuw. Daarnaast werkte van der Wulp mee aan Metropool, een Wolters Noordhoff uitgave gericht op de Europese literatuur door de eeuwen heen.