Brieven van een Russische reiziger Bekijk groter

Brieven van een Russische reiziger

9789081673891

Verkrijgbaar

Een jonge knappe Rus op Bildungsreise in het Westen. Een verhaal doorspekt van humor en ironie en van het verlangen naar een aristocratisch verleden dat stilletjes aan het verdwijnen is.

Meer details

35,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijBenerus
Jaar van uitgave2019
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's558p.

Meer informatie

Een jonge, knappe Rus, goed voorzien van geld, vertrekt op Bildungsreise naar het Westen – Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Engeland - maar tijdens zijn Grand Tour breekt in Frankrijk de Revolutie uit, waar hij ongewild getuige van wordt. Op deze 18 maanden durende reis ontmoet de ontwikkelde Rus veel mensen, sluit vriendschappen en heeft een scherp oog voor het leven in de landen waar hij doortrekt. Hij is vol lof over de ontwikkelde Duitsers, de natuurminnende Zwitsers, de lieftallige, maar lichtzinnige Fransen en de flegmatieke Engelsen. Zijn verhaal is doorspekt van humor en ironie en van het verlangen naar een aristocratisch verleden dat stilletjes aan het verdwijnen is. De eerste liefdesverklaring van een Rus aan het Westen. Uiterst actueel.

Emmanuel Waegemans (° 1951) doceerde Russische literatuur en cultuurgeschiedenis aan de KU Leuven en vertaalde deze eerste klassieker van de Russische literatuur. De vertaling is voorzien van uitvoerige toelichtingen, een kaart en een index.

Auteurs

Nikolaj Karamzin