De bekentenissen van Constantijn Bekijk groter

De bekentenissen van Constantijn

roman

9789463401654

Verkrijgbaar

Wim Jurg portretteert in deze eerste historische roman over Constantijn een krachtige, geestige, eenzame man die voor de eerste en de laatste keer terugkijkt.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Constantijn de Grote, keizer van de Romeinen, begunstiger van de christenen, heeft zijn laatste oorlog voorbereid. Alles is klaar, het moet alleen nog voorjaar worden. Dan droomt hij. De volgende ochtend roept hij de slaaf Septimus, schrijver voor bijzondere opdrachten. Terwijl Constantijn wacht op het begin van zijn laatste veldtocht, dicteert hij over de vier keuzes die zijn leven en de levens van vele anderen hebben bepaald. Keuzes over de staat en de godsdienst, over de liefde, over leven en dood. Constantijn had zelfs de macht om herinneringen te verbieden, aan verslagen tegenstanders, aan leden van zijn eigen familie.

Wim Jurg portretteert in deze eerste historische roman over Constantijn een krachtige, geestige, eenzame man die voor de eerste en de laatste keer terugkijkt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wim Jurg

Wim Jurg werd geboren in Zwolle in 1953. Hij deed eindexamen gymnasium β in 1971 aan het Corderius College in Amersfoort en doctoraal examen geschiedenis in 1979 aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij werkte in Groningen als zakelijk leider van theater- en muziektheaterproducties. Daarna was hij beleidsmedewerker van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond in Amsterdam (vakbond voor musici), en zakelijk directeur van filmtheater Filmhuis Arnhem, tegenwoordig filmtheater Focus.
Van 2002 tot 2011 was hij in Amsterdam mede-directeur en later algemeen directeur van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers, tegenwoordig de Auteursbond. Van november 2013 tot maart 2014 keerde hij nog even terug als directeur-ad-interim.
Hij was bestuurslid van de Schrijversvakschool en PEN Nederland. Nu is hij bestuurslid van de Auteursbond en PEN Emergency Fund.
Daarnaast trad hij op als muzikant (onder meer in het Gebirtig Trio) en hij schreef.