Onderlangs Bekijk groter

Onderlangs

9789086840069

Verkrijgbaar

Aan het schrijven van dit boek is geen pen of tekstverwerker te pas gekomen; van de eerste tot de laatste letter is het opgebouwd uit bestaande zinnen, verzameld uit meest oude en obscure boeken.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 416p.

Meer informatie

Aan het schrijven van dit boek is geen pen of tekstverwerker te pas gekomen; van de eerste tot de laatste letter is het opgebouwd uit bestaande zinnen, verzameld uit meest oude en obscure boeken met titels als 'Moeilijke meisjes', 'Hoe leer ik goochelen', 'Veertig jaren speurderswerk' en 'De onzichtbare slaat toe'.
Met eindeloos schuiven en plakken heeft Paul Bogaers een geheel nieuw en oorspronkelijk verhaal weten te maken uit louter 'gebruikt' materiaal.
Het resultaat van dit tijdrovende procédé dat de schrijver vijftien jaar bezig hield! is humoristisch, prikkelend en uiterst verrassend; een boek dat je letterlijk niet zou kunnen verzinnen. Wonderlijk genoeg draagt het toch wel degelijk Bogaers' zeer eigen stempel.
Vreemde beeldspraken, bizarre wendingen, merkwaardige verwijzingen en een verrassend soepele stijl maken het lezen van dit boek tot een unieke ervaring.
Een ware lawine komt op de schedel van de lezer neer, en wie niet oppast loopt gevaar er minstens een hersenschudding aan over te houden.

Maar ook het wezen van de vrouw zal voor de lezer nooit meer hetzelfde zijn. Het is dit eeuwenoude geheim dat de hoofdpersoon van Onderlangs op zowel naïeve als geraffineerde wijze tracht te doorgronden. Zoals de schrijver uit ruim 250 boeken zijn éne roman samenstelde, zo ziet de tragische protagonist in elke vrouw de vrouw. Talloze onwaarschijnlijke en vaak gênante verwikkelingen voeren hem onontkoombaar tot diepere inzichten, die ook de lezer niet onberoerd zullen laten. Daarbij is Onderlangs een erotisch boek in de ware zin: er valt geen onvertogen woord, het is alles suggestie.

Auteurs

Paul Bogaers