Charlie Dark Bekijk groter

Charlie Dark

9789086841837

Verkrijgbaar

Het verhaal van een sensuele liefde die uitmondt in een obsessie. Sprookjesachtig proza, kleurrijk en filmisch.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

'En dan jouw blik! Opengesperde ogen als bij volledige overgave. Op zo'n moment heb je niets meer van een engel. Dan ben je een prooi die in de hoek is gedreven. Een beest dat als ik het vang zijn klauwen in mijn vlees plant. Je speelt een gevaarlijk spel.'

In de kroegen, straten en parken van Amsterdam en Parijs speelt zich het verhaal af over een sensuele liefde die uitmondt in een obsessie. Angel Floris denkt in Charlie Dark zijn jeugdvriend te herkennen en wordt radeloos verliefd. Maar is die wel degene waarvoor hij hem houdt of zal Angels fantasiewereld ruw in botsing komen met de pijnlijke realiteit?

Het sprookjesachtige proza van Gaby den Held is kleurrijk en filmisch. Zijn stijl is toegankelijk en helder, zonder literair gefröbel. Hoe bizar en grotesk de verhalen soms ook zijn, je staat altijd met één been in de werkelijkheid, als bij een magisch realistisch schilderij. Hij toont zich wars van genres. Zijn de verhalen sprookjes of liefdesromans? Is het magisch realisme, surrealisme? Coming of age misschien? Het dondert niet. Het zijn verhalen die je verleiden, ontroeren, maar die je ook kunnen misleiden. De vertellingen voeren je mee in een sfeer die zo aangenaam is, dat je de wrange bitterheid en het duister pas opmerkt als het te laat is.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Gaby den Held

Gaby den Held is columnist. Hij interesseert zich vooral voor mensen die op grensvlakken leven.