De duivel in het laatje Bekijk groter

De duivel in het laatje

9789076270760

Verkrijgbaar

In een vredig Zwitserse dorp sluipt de duivel binnen met de komst van een indrukwekkende uitgever. Dat leidt tot haat en nijd en woede onder de dorpelingen.

Meer details

18,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSerena Libri
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's160p.

Meer informatie

Een vredig dorp in een zeer Zwitsers dal, Dichtersruhe. Toeristen komen er graag. Goethe heeft er ooit gelogeerd, de dorpelingen zijn er trots op. De bossen rond het dorp zijn prachtig. Wel zijn er vossen, maar ze bijten niet.

Dan sluipt de duivel het dorp binnen. De komst van een indrukwekkende uitgever leidt eerst tot vreugde onder de schrijvende dorpelingen. Die verandert al spoedig in haat en nijd en woede. De dorpelingen gaan elkaar te lijf; de vossen huilen en sluipen naderbij. De duivel is in iedereen gevaren.

Auteurs

Paolo Maurensig

Paolo Maurensig werd in 1943 als zoon van een banketbakker geboren in Gorizia, aan de grens met Slovenië. Zijn vader stierf toen hij nog vrij klein was en Maurensig groeide met zijn twee zussen en zijn moeder op. Op zijn twintigste vertrok hij naar Milaan waar hij allerlei baantjes had. Tegenwoordig woont hij in Udine.
Hij debuteerde op zijn vijftigste, in 1993, met De Lüneburger variant. Deze roman werd meteen een succes en is vertaald in meer dan dertig talen. Overige werken van hem in het Nederlands: Kreeftengang (1997), Gekrenkte Venus (2001), Licht en Tegenlicht (2003) en De scharlaken man (2005). De duivel in het laatje is zijn elfde roman.


Persartikels

"Paulo Maurensig is an arresting talent among recent Italian writers." - The New York Times

"Kunnen een uitgever en een literaire prijs de duivel belichamen? Jazeker, als erover geschreven wordt door een echte schrijver, met een taal zo elegant dat het tijdloos lijkt." - Marco Ciriello, Il Mattino

"Biblical, oblique, and lying somewhere between thriller, fantasy and legend, the new novel by Paolo Maurensig, A Devil comes to Town, is a disturbing reflection in narrative form concerning the darker side of writing." - Il Giornale