Ganda 3 - Triskelion Bekijk groter

Ganda 3 - Triskelion

9789082495836

Verkrijgbaar

Vriendschap, geloof en volharding voor een vrij Gallië. Deel 3 in de reeks historische romans met als rode draad de ontstaansgeschiedenis van de Oost-Vlaamse stad Gent.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijUitgeverij Gandaboeken
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's296p.

Meer informatie

In Ganda loopt de ontstaansgeschiedenis van de Oost-Vlaamse stad Gent als een rode draad doorheen de verhalen. Maar niet alleen Gent is het decor. Belangrijke gebeurtenissen in huidig Vlaanderen en de omliggende regio’s bepalen mee de avonturen van de personages.

54 jaar voor het begin van onze jaartelling.
In Ganda organiseert het Menapische stamhoofd Iunagos een Landdag waarop de belangrijkste vertegenwoordigers uit Belgische stammen uitgenodigd zijn. De Eburoonse koning Ambiorix doet hierop een verrassende onthulling: Iunagos heeft een bijna volwassen zoon! Maar wie is die Sep? Veel tijd om hierover na te denken, heeft Iunagos niet. Er zijn andere problemen, zoals de vraag: hoe kunnen ze de oorlogsmachine van Julius Caesar stoppen? De Landdag wordt afgesloten met duidelijke plannen en elk keert terug naar zijn stam om ze tot uitvoering te brengen. Iunagos zelf reist naar het land van de Morienen voor een cruciale ontmoeting met oude vrienden. Wat Iunagos en zijn strijdmakkers nog niet wisten, was dat op de Landdag een verrader aanwezig was. Die heeft slechts één doel: koning worden over alle Belgische stammen.

Auteurs

Dirk Willaert

Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad Gent vertellen. In 2003 startte hij een jarenlang onderzoek, volgde les aan de Gentse Universiteit, worstelde zich door stapels boeken, ontmoette tal van archeologen, historici en heemkundigen en kwam uiteindelijk in contact met de wereld van levende geschiedenis. Dat laatste was voor hem een onuitputtelijke bron van informatie. De kennis en ervaringen die hij in die jaren vergaarde, maken dat zijn personages tot leven komen.

(Foto © Kris Vandamme)