De mantel van astrakan Bekijk groter

De mantel van astrakan

9789076270487

Verkrijgbaar

De naamloze ‘ik’ besluit een paar maanden naar Parijs te gaan om zich in het mondaine leven te verdiepen. Hij raakt betrokken bij een reeks verrassende gebeurtenissen. 

Meer details

20,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSerena Libri
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's200p.

Meer informatie

De naamloze ‘ik’ besluit een paar maanden naar Parijs te gaan om zich in het mondaine leven te verdiepen. Hij trekt in bij een weduwe, madame Lenormand, die zich beklaagt over haar zoon, en bij Domitien, een ongenaakbare poes die zich niets laat aanleunen. De zoon is er met een Indochinese vandoorgegaan en laat niets meer van zich horen. Hij heeft een jas van astrakan achtergelaten.

De ik maakt kennis met Valentine, een aantrekkelijke jonge vrouw, en na verloop van tijd krijgen ze een verhouding. Dan loopt het mis.

De zoon van mevrouw Lenormand is niet in Indochina. Hij zit in de gevangenis waaruit hij ontsnapt en Valentine raakt daarbij betrokken. Sliep ze met die man? Zelf slaapt hij met een majoor van het Leger des Heils. Hij weet niet meer waar hij aan toe is.

Il cappotto di astrakan verscheen in 1978. Het werd in 1979 verfilmd door Marco Vicario.

Vertaald door Rianne Aarts en Hilda Schraa

Ik rende naar de stoel, maar de kat was vliegensvlug al van de vensterbank gegleden en met een sprong was hij er eerder dan ik. Ik besloot hem te verjagen en begon aan de rugleuning te schudden. Mevrouw Lenormand was de deur uit om boodschappen te doen en ik was van plan om als man tegen man de strijd met Domitien aan te binden. Het beest klampte zich echter met zijn nagels vast aan de bekleding, zette zijn haren recht overeind en begon te blazen met een air alsof hij me elk moment de ogen wilde uitkrabben.

Auteurs

Piero Chiara

Piero Chiara (1913-1986) werd geboren in Luino aan het Lago Maggiore. Pogingen om iets te bereiken in de rechten of als fotograaf mislukten. Tijdens de tweede wereldoorlog vluchtte hij naar Zwitserland: hij werd gezocht wegens gebrek aan respect voor Mussolini. In 1946 keerde Chiara terug naar Italië en begon te schrijven – met succes. Zijn bekendste werk is La stanza del vescovo uit 1976 (De bisschopskamer, Serena Libri 2008).