Olie op doek Bekijk groter

Olie op doek

9789490952112

Verkrijgbaar

Jongenshoeren, aristocraten, kunstenaars, criminelen bevolken dit krachtige debuut waarin Jonathan Kemp de levens en liefdes van drie erg verschillende mannen over een tijdspanne van enkele decennia meesterlijk in elkaar laat grijpen.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij kartonnen dozen
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 280p.

Meer informatie

Drie mannen, drie levens en drie tijdsgewrichten. In Olie op doek verweeft Jonathan Kemp drie verhalen tot een donkere en meeslepende vertelling over seks, uitbuiting en afhankelijkheid, tegen de achtergrond van het ondergrondse homomilieu in Londen door de tijden heen. Tijdens de jaren 1890 wordt Jack Rose door Alfred Taylor in de mannenprostitutie ingeleid. Zijn nieuwe leventje van lust en excessen levert hem nieuwe vriendschappen op, in het bijzonder met beroemdheid in spe, Oscar Wilde. Een eeuw later, in 1998, vertrouwt David, terwijl hij wacht op zijn vrijlating, zijn eigen verhaal van schaamteloze decadentie aan het papier toe. Het is geadresseerd aan zijn geliefde die hem verraden heeft. Te midden van de politiek woelige jaren 1950 kruisen de drie paden zich, wanneer kunstenaar Colin Read aarzelend zijn seksualiteit exploreert via de schetsen die hij maakt voor zijn meest ambitieuze schilderij ooit: Londens triptiek.

Jongenshoeren, aristocraten, kunstenaars, criminelen bevolken dit krachtige debuut waarin Jonathan Kemp de levens en liefdes van drie erg verschillende mannen over een tijdspanne van enkele decennia meesterlijk in elkaar laat grijpen.

"Londen zelf, onveranderlijk onverschillig als het is, vormt een even sterk personage als de drie homoseksuele mannen wiens levens erdoor worden opgeslorpt." - The Times Literary Supplement

"De onderlinge relaties en bespiegelingen worden beetje bij beetje ontrafeld, zo doet dit boek je nadenken en vooral voelen." - Neil Bartlett

"Olie op doek snijdt diep en op schrandere, intuïtieve manier doorheen alle verborgen lagen van een geheime geschiedenis." - Jake Arnott

Auteurs

Jonathan Kemp

Jonathan Kemp werd in Manchester geboren op de dag dat het eerste album van The Velvet Underground verscheen. De eerste twee jaar van zijn leven bracht hij door in Maleisië, waarna hij in Cheshire opgroeide en naar Londen verhuisde in 1989.
Momenteel doceert hij Creatief Schrijven en Vergelijkende Literatuur in Birkbeck, waar hij in 2010 de Distinguished Sessional Lecturer Award ontving. Hij is ook DJ en staat al negen jaar lang achter de knoppen tijdens 'Lower the Tone', een maandelijkse party in de Londense Oak Bar, in samenwerking met kunstenares Sadie Lee en muzikante Lea Andrews. Af en toe treedt hij op met het avant-gardistische dansgezelschap The Dancing Brodericks.
Zijn verhalen werden gepubliceerd in Chroma, Polari (een online krant voor queer literatuur), Brand Magazine, Best Gay Erotica 2010 en Best Gay Short Stories 2010.
Zijn eerste roman, Olie op doek (London Triptych), werd in de shortlist opgenomen voor de inhuldiging van de Green Carnation Prize en won de Author's Club Best First Novel Award. Ondertussen verscheen zijn tweede boek, Twentysix, bij Myriad, waar ook zijn volgende roman, Hannah Rose, zal verschijnen.