Onderstroom Bekijk groter

Onderstroom

9789490952006

Verkrijgbaar

Een boek over verwrongen vaderliefde en de broederliefde die daardoor ontstaat, en over de dubbele moraal in de samenleving: slaan mag, liefhebben niet.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij kartonnen dozen
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 344p.

Meer informatie

Na jaren afwezigheid keert Tommy terug naar het kustplaatsje Walcott om zijn broer Nathan te bezoeken. De twee broers zijn opgegroeid in dit slaperige toeristische provinciestadje en Nathan woont nog steeds in het huis dat ooit door hun overgrootvader werd gebouwd, terwijl Tommy naar New York is getrokken voor de opwinding van het leven in de stad.
Tommy is uitbundig en lichtzinnig van aard. Hij is charmant en onweerstaanbaar, lokt mannen zijn bed in met zijn verleidelijke glimlach en gooit ze er net zo snel weer uit. Nathan daarentegen is beheerst en zwaarmoedig. Maar allebei worstelen ze met de gebeurtenissen uit het verleden die hen elk op een andere manier hebben getekend.
De terugkeer van Tommy met in zijn kielzog drie vrienden met elk hun eigen problemen brengt het evenwicht dat Nathan gevonden dacht te hebben aan het wankelen. Het verleden komt in flarden terug en confronteert hem met dingen die hij liever was vergeten. En dan duikt Simon op in hun leven, vijftien en een leerling van Nathan. Door hem raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling en haalt het verleden hen allemaal in als een vloedgolf.
De bekrompen seksuele moraal in Amerika maakt een vreselijke ontknoping onvermijdelijk.

Een boek over verwrongen vaderliefde en de broederliefde die daardoor ontstaat, en over de dubbele moraal in de samenleving: slaan mag, liefhebben niet.

Bart Yates weet humor en gevoeligheid perfect te combineren om moeilijke onderwerpen aan te snijden.

Auteurs

Bart Yates