Revalidatie voor volwassenen Bekijk groter

Revalidatie voor volwassenen

Verkrijgbaar

Deze 'state of the art' van de Revalidatiegeneeskunde behandelt diagnostiek, pronostiek, behandeling en evaluatie a.h.v. het International Classification of Functioning, Disability and Health model.

Meer details

119,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 712p.

Meer informatie

Revalidatiegeneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen of, wanneer dat niet mogelijk blijkt, verminderen van gevolgen van ziekten en aandoeningen. Een Nederlandstalig standaardwerk over kinderrevalidatie is er al jaren, maar met deze uitgave is het standaardwerk voor revalidatie voor volwassenen ook een feit.

In Revalidatie voor volwassenen worden diagnostiek, prognostiek, behandeling en evaluatie behandeld aan de hand van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF). In dit model wordt menselijk functioneren en de daarop van invloed zijnde factoren benaderd vanuit de wisselwerking tussen de verschillende aspecten van de gezondheidstoestand, de externe en de persoonlijke factoren.

In Deel 1 staat het ICF-model centraal, en wordt ingegaan op de sturing van houding en beweging.
Deel 2 behandelt de relevante diagnosegroepen met daarin algemene, medische en revalidatieaspecten. In de meeste hoofdstukken is er daarbij aandacht voor de zaken als functional outcome, prognostiek, relevante klinimetrie en maatschappelijke, psychologische en seksuele aspecten.
In Deel 3 worden overstijgende thema's behandeld als instrumentele ganganalyse, sport, seksualiteit, spasticiteit en evalidatiehulpmiddelen.
De diverse bijdragen zijn geschreven door Nederlandse en Vlaamse auteurs, waardoor er sprake is van synergie tussen de beide expertisegebieden.

Revalidatie voor volwassenen biedt de 'state of the art' van de Revalidatiegeneeskunde aan alle professionals uit het vakgebied, aan hen die daarvoor in opleiding zijn en aan de specialismen en beroepen die aan Revalidatiegeneeskunde verwant zijn. Een standaardwerk dus dat dankzij de modulaire opbouw ook zeer geschikt is voor onderwijsdoeleinden.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

J.H.B. Geertzen

Prof. dr. J.H.B. Geertzen is als hoogleraar Revalidatiegeneeskunde verbonden aan de Afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Centrum voor Revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.


Van dezelfde auteur:

J.S. Rietman

Prof. dr. J.S. Rietman is als hoogleraar Revalidatiegeneeskunde en Technologie verbonden aan Roessingh Research and Development, van de Universiteit Twente in Enschede.


G.G. Vanderstraeten

Prof. dr. G.G. Vanderstraeten is decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en diensthoofd Fysische Geneeskunde en Revalidatie van het Universitair Ziekenhuis Gent.