Kinderrevalidatie Bekijk groter

Kinderrevalidatie

Verkrijgbaar

Hoe het functioneren van kinderen en jongeren met een beperking in mobiliteit optimaliseren. Handboek voor professionals in de kinderrevalidatie en voor gebruik in het onderwijs.

Meer details

99,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2015, 5de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 656p.

Meer informatie

Het boek Kinderrevalidatie beschrijft het complexe werkveld van de kinderrevalidatie, waarin men zich ten doel stelt om het functioneren van kinderen en jongeren met beperkingen in mobiliteit en andere domeinen als gevolg van ziekte of aandoening te optimaliseren.

Een belangrijk nieuw aspect van de vijfde, geheel herziene druk is haar inbedding in het kader van de International Classificiation of Functioning, Disability and Health - Children & Youth version (ICF-CY). Het boek expliciteert volgens de classificatie van de ICF-CY de bijdrage van stoornissen in lichaamsfuncties en anatomische eigenschappen, van beperkingen in activiteiten, belemmeringen in participatie, en van externe en persoonlijke factoren in het functioneren van kinderen en jongeren. Daardoor is het gemakkelijker dan voorheen te doorgronden welke mogelijkheden bestaan om kinderen en jongeren binnen de kinderrevalidatie te begeleiden.

Het eerste deel van Kinderrevalidatie bespreekt:

  • algemene aspecten van de kinderrevalidatie, zoals de ICF-CY, veel gebruikte meetinstrumenten, het gezin, en hulpmiddelen;
  • belangrijke lichaamsfuncties, zoals het bewegingssysteem, sensorische en cognitieve functies;
  • belangrijke activiteiten, zoals mobiliteit, zelfverzorging, leren en toepassen van kennis en communicatie;
  • belangrijke domeinen van participatie: scholing en arbeid, en sport; de overgang naar de volwassenheid


In het tweede deel komen specifieke diagnosegroepen aan de orde, zoals cerebrale parese, niet-aangeboren hersenletsel, neuromusculaire aandoeningen en spina bif ida. Ieder hoofdstuk bevat een systematische bespreking aan de hand van de ICF-CY. Naast het klinische beeld beschrijft elk hoofdstuk drie aspecten van de diagnosegroep: de gevolgen van de aandoening voor het functioneren, de diagnostiek, en de behandeling en begeleiding.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor medici, paramedici en gedragsdeskundigen werkzaam in de kinderrevalidatie, en daarnaast geschikt voor gebruik in het onderwijs.

Auteurs

Mijna Hadders-Algra (red.)


Karel Maathuis (red.)


Robert F. Pangalila (red.)


Jules G. Becher (red.)


Jan de Moor (red.)