Alles is zo ver van hier Bekijk groter

Alles is zo ver van hier

Een reis door Zuid-Siberië en Mongolië

9789086840502

Verkrijgbaar

Sjamanen, keelzangers, nomadische herders, orthodoxe oudgelovigen, de Transsiberië Express, onbekende steden met sprookjesachtige namen en een lange en prikkelende beschouwing over het Tibetaans boeddhisme

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Sjamanen, keelzangers, nomadische herders, orthodoxe oudgelovigen, de Transsiberië Express, onbekende steden met sprookjesachtige namen en een lange - en prikkelende - beschouwing over het Tibetaans boeddhisme.

Dit is het verslag van een lange reis door Zuid-Siberië en Mongolië. Joop Verstraten legde een deel van deze reis af per trein en hij besteedt in dit boek dan ook aandacht aan de geschiedenis van Siberië en van de Transsiberië Express maar ook aan de hedendaagse manier van reizen langs deze spoorweg.
Het is echter vooral een reis door een aantal deelrepublieken van Siberië nabij het Baikalmeer, zoals Khakassië, Toeva en Boerjatië en door de Gobi in Mongolië. Hij ontmoet sjamanen, keelzangers, orthodoxe oudgelovigen, nomadische herders en boeddhistische lama's, en verblijft in onbekende steden als Krasnojarsk, Oelan Oede en Ulaanbaatar.
Eerder bezocht Verstraten andere landen in Centraal-Azië, waaronder Tibet, en aangezien in een aantal Siberische deelrepublieken en in Mongolië het Tibetaans boeddhisme de belangrijkste godsdienstige stroming is geeft hij, in een apart hoofdstuk, ook hierover een lange - en prikkelende - beschouwing.

Auteurs

Joop Verstraten

Joop Verstraten (Bennebroek, 1944) brak zijn studie vliegtuigbouwkunde voortijdig af om vervolgens gedurende 5 jaar door Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Scandinavië te reizen, er te wonen en te werken. Na zijn terugkeer in Nederland was hij een aantal jaren werkzaam bij de reclassering en het post-HBO onderwijs, en vervolgens in een aantal directie- en bestuursfuncties bij organisaties op het gebied van de maatschappelijke dienstverlening en de gezondheidszorg. Over misdaadbestrijding en gevangeniswezen in Nederland schreef hij Bolwerken (Dekker & v.d. Vegt, Nijmegen, 1979) en een aantal artikelen in vaktijdschriften. Sinds 2000 heeft hij weer de handen vrij om te reizen, te lezen en te schrijven. Van Verstraten verscheen eerder bij IJzer Het gestolen Huis.