Spoorzoeken in het landschap Bekijk groter

Spoorzoeken in het landschap

Stappen in Zuid-Belgi

9789490738198

Verkrijgbaar

Tien thema's om u aan het stappen te krijgen in het zuiden van België. Stuk voor stuk gedroomde voorwendsels om de stapschoenen aan te trekken.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Draak
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Louis Meersmans houdt niet van wandelen: hij stapt. Liefst van al nog alleen. Het is een verslaving, een onweerstaanbare drang. Hij is een stapper die niet meer kan stoppen. Stappen is een vorm van reizen, ontdekken. Daarover gaat Spoorzoeken in het landschap, waarin Louis Meersmans tien thema's verzamelt om ook u op stap te krijgen in het zuiden van België. Sporen van rivieren die ondergronds gaan, sporen van het nooit afgewerkte Maas-Moezelkanaal, sporen van een oude stoomtram, sporen van bronwater dat niet in flesjes rood of blauw terechtkomt… Stuk voor stuk gedroomde voorwendsels om de stapschoenen aan te trekken.
Staat Meersmans dan nooit stil? Zeer zeker, en wel bij het verschijnsel stappen zelf, dat hij in heerlijk geschreven randbeschouwingen van alle kanten belicht: psychologisch, medisch, economisch, filosofisch…
Om de aandacht niet van het stappen en van het landschap af te leiden met het bestuderen van kaarten, is van elke thematrip ook de gps-track digitaal beschikbaar!

Met foto's van Thierry Van Vreckem

Auteurs

Louis Meersmans