111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben Bekijk groter

111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben

9789068686807

Verkrijgbaar

Dit boek voert u achter de sluier van de traditionele reisgids naar het dynamisch gebied met een meervoudige identiteit dat Zeeland is.

Meer details

17,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Zeeland is meer dan strand, duinen, mosselrestaurants, folkloresport in klederdracht. Meer dan monumentale lijstgevels, middeleeuwse kerken, de deftigheid van buitenplaatsen in het groen. Wel eens aan de Rattekaai geweest? U beziggehouden met Zeeuwse struisvogelolie?
Zeeland is een dynamisch gebied met een meervoudige identiteit: eeuwenoud mondiaal handelsgewest én agrarisch arcadië. Dit boek voert langs 111 Zeeuwse plekken die u gezien moet hebben. Plekken die u voeren achter de sluier van de traditionele reisgids. Want Zeeland is méér:

• Wonderen in waterputten
• Vis uit de polder en vruchten uit zee
• Verzonken dorpen, bergen van aarde
• Boerenkost en bekroonde chefs

Trek erop uit met dit boek en geniet van de zilte smaak van een eilandenrijk...

 

Auteurs

Jan Kuipers

Jan Kuipers publiceerde meer dan zestig boeken voor volwassenen en kinderen. Ook was hij stadsdichter van Middelburg. Een flink deel van zijn werk betreft zijn geboorteland: de provincie Zeeland in heden en verleden.


Heleen Dekker

Heleen Dekker werkt sinds decennia in de zorg. Daarnaast houdt zij zich al vele jaren bezig met fotografie. Haar werk verscheen in tijdschriften en boekpublicaties.