Behandelwijzer cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren Bekijk groter

Behandelwijzer cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren

Een gids bij Denk goed – voel je goed en Denk goed – voel je beter – tweede editie

9789057125690

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Materiaal, achtergronden en praktische aanwijzingen voor de toepassing van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij kinderen en jongeren. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg en andere therapeutische settings.

Meer details

44,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 352p.
Verwachte verschijningsdatum juni 2022

Meer informatie

De behandelwijzer bevat extra werkbladen voor gebruik tijdens de therapie, psycho-educatief materiaal voor kinderen en ouders, en praktijkvoorbeelden die de technieken en strategieën in het boek verduidelijken. Daarnaast geeft het boek achtergronden en praktische aanwijzingen voor de toepassing van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij kinderen en jongeren.

Dit boek is geschreven voor professionals in de psychische gezondheidszorg, zoals psychiaters, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en ergotherapeuten, maar ook voor professionals in een andere therapeutische setting, zoals onderwijspsychologen en maatschappelijk werkers.

Over de vorige editie: ‘Een rijke bron aan materialen voor psycho-educatie en cognitief gedragstherapeutische interventies bij internaliserende problematiek. Het is geschreven met een gedegen onderbouwing. (...) Een aanrader.’  – Kinder- en Jeugdpsychotherapie

‘Overzichtelijk en zeer praktisch (...) een aanwinst.’ – Kind en Adolescent praktijk

Gerelateerde titels

Auteurs

Paul Stallard

Paul Stallard is hoogleraar jeugd- en gezinspsychiatrie aan de University of Bath en hoofd psychische gezondheidszorg van kinderen en jongeren bij Oxford Health (NHS Foundation Trust).