Behandelwijzer cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren Bekijk groter

Behandelwijzer cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren

Een gids bij Denk goed – voel je goed en Denk goed – voel je beter – tweede editie

9789057125690

Verkrijgbaar

Materiaal, achtergronden en praktische aanwijzingen voor de toepassing van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij kinderen en jongeren. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg en andere therapeutische settings.

Meer details

49,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

Deze geheel herziene tweede editie van de Behandelwijzer cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren biedt theoretische achtergronden en praktische adviezen voor professionals bij gebruik van de werkboeken Denk goed voel je goed (voor kinderen en jongeren) en Denk goed  voel je beter (voor adolescenten en jongvolwassenen). Het boek is zowel te gebruiken bij individuele interventies als bij groepsmatige preventieprogramma’s en leert nuttige levensvaardigheden en veerkracht op te bouwen.

De behandelwijzer bevat:

  • Achtergronden en praktische aanwijzingen voor de toepassing van cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jongeren.
  • Psycho-educatief materiaal bij de behandeling van veelvoorkomende problemen, zoals depressie, ocs, ptss en angststoornissen.
  • Gratis te downloaden multi-inzetbare werkbladen en hand-outs voor gebruik in therapeutische sessies.

Dit boek is geschreven voor professionals in de psychische gezondheidszorg, zoals psychiaters, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en ergotherapeuten, en voor professionals in andere therapeutische settings, zoals onderwijspsychologen en maatschappelijk werkers.

Over de vorige editie:

‘Een rijke bron aan materialen voor psycho-educatie en cognitief gedragstherapeutische interventies bij internaliserende problematiek. (...) Een aanrader.’ – Kinder- en Jeugdpsychotherapie

‘Overzichtelijk en zeer praktisch (...) een aanwinst.’ – Kind en Adolescent praktijk

‘Een goede ondersteuning voor praktijkmensen die cognitieve gedragstherapie toepassen bij kinderen en jeugdigen.’ – Tijdschrift voor Psychiatrie

Gerelateerde titels

Auteurs

Paul Stallard

Paul Stallard is hoogleraar jeugd- en gezinspsychiatrie aan de University of Bath en hoofd psychische gezondheidszorg van kinderen en jongeren bij Oxford Health (NHS Foundation Trust).