Cognitieve gedragstherapie Bekijk groter

Cognitieve gedragstherapie

Theorie en praktijk - Derde, geheel herziene editie

9789057125577

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Deze gezaghebbende en praktische handleiding voor cognitieve gedragstherapie (CGT) biedt een solide training op basis van theoretische inzichten en klinische ervaring. Een leerboek én naslagwerk. Geheel herziene derde editie.

Meer details

59,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 416p.
Verwachte verschijningsdatum januari 2022

Meer informatie

Deze gezaghebbende en praktische handleiding voor cognitieve gedragstherapie (CGT) biedt een solide training op basis van theoretische inzichten en klinische ervaring. Judith Beck laat stap voor stap zien hoe je als therapeut evidence-based CGT-technieken kunt toepassen.

De derde editie van dit leerboek én naslagwerk is geheel herzien, geactualiseerd en uitgebreid en bevat nieuwe inzichten en ontwikkelingen, op het gebied van CGT, zoals over de therapeutische relatie, het integreren van mindfulness in de behandeling en herstelgerichte cognitieve therapie.

Gerelateerde titels

Auteurs

Judith Beck

Judith Beck is een internationaal vooraanstaand cognitief therapeut en heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen die willen afvallen. Ze is directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research en verbonden aan de afdeling psychiatrie van de University van Pennsylvania. Ze is auteur van o.a. Cognitieve gedragstherapie (derde editie) en mederedacteur van het Oxford Textbook of Psychotherapy.
Zie ook: www.beckdietsolution.com


Persartikels

‘Het verloop van de behandeling wordt stap voor stap concreet uitgewerkt, van intake tot afronding en terugvalpreventie. (…) Talloze voorbeeldgesprekken maken de benadering concreet. Een casus wordt door het hele boek gehanteerd als illustratie. Dit alles maakt het werk letterlijk een schoolvoorbeeld van cognitieve gedragstherapie (…) absoluut een aanrader.' – Tijdschrift voor Psychiatrie over de tweede editie