Cognitieve gedragstherapie Bekijk groter

Cognitieve gedragstherapie

Theorie en praktijk - Derde, geheel herziene editie

9789057125577

Verkrijgbaar

Deze gezaghebbende praktische handleiding voor cognitieve gedragstherapie biedt een solide training op basis van theoretische inzichten, klinische ervaring en evidence-based technieken. Een leerboek én naslagwerk. Geheel herziene derde editie.

Meer details

59,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2022, 3de geheel herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 427p.

Meer informatie

De derde editie van deze gezaghebbende praktische handleiding voor cognitieve gedragstherapie biedt een solide training op basis van theoretische inzichten, klinische ervaring en evidence-based technieken.

Alle belangrijke aspecten van cognitieve gedragstherapie komen aan bod, zoals het opstellen van een behandelplan, het structureren van therapiesessies en het toepassen van therapeutische vaardigheden en technieken, door het hele boek geïllustreerd met uitgebreide casussen en gratis te downloaden werkbladen.

Deze derde editie is geheel geactualiseerd en uitgebreid met onder andere:

  • de therapeutische relatie
  • het integreren van mindfulness in de behandeling
  • herstelgerichte cognitieve therapie
  • casusvoorbeelden van cliënten met complexere problemen
  • klinische tips
  • reflectievragen
  • praktijkoefeningen
  • aanbevolen activiteiten

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Judith Beck

Judith Beck is een internationaal vooraanstaand cognitief therapeut en heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen die willen afvallen. Ze is directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research en verbonden aan de afdeling psychiatrie van de University van Pennsylvania. Ze is auteur van o.a. Cognitieve gedragstherapie (derde editie) en mederedacteur van het Oxford Textbook of Psychotherapy.
Zie ook: www.beckdietsolution.com


Persartikels

‘Het verloop van de behandeling wordt stap voor stap concreet uitgewerkt, van intake tot afronding en terugvalpreventie. (…) Talloze voorbeeldgesprekken maken de benadering concreet. Een casus wordt door het hele boek gehanteerd als illustratie. Dit alles maakt het werk letterlijk een schoolvoorbeeld van cognitieve gedragstherapie (…) absoluut een aanrader.' – Tijdschrift voor Psychiatrie over de tweede editie